Θ. Καράογλου: Η Πιερία μπορεί να εξελιχθεί σε επίκεντρο πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης

176

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό των τακτικών περιοδειών που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις που είχε με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “μέσα από συλλογική προσπάθεια η Πιερία μπορεί να εξελιχθεί σε επίκεντρο πολιτισμού και οικονομικής ανάπτυξης“.

Ειδική αναφορά έκανε στον Όλυμπο, για τον οποίο σημείωσε ότι “αποτελεί το ισχυρότερο brand name που διαθέτει η περιοχή, γι’ αυτό και η αξιοποίησή του πρέπει να γίνει στη βάση ενός ενιαίου σχεδίου το οποίο θα υιοθετηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους“. Μάλιστα έστειλε μήνυμα συμπόρευσης, τονίζοντας ότι “το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι εδώ για να βοηθήσει την ενιαία προσπάθεια“.

Κατά την περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ο κ. Καράογλου συναντήθηκε κατά σειρά με τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιο Μανώλα, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Επίσης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης εμφιάλωσης νερού “ΔΙΟΣ” και της επιχείρησης “ΖΕΥΣ ακτινίδια Α.Ε.”, οι οποίες έχουν αναπτύξει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Σε αυτές συζήτησε με τις διοικήσεις και συνομίλησε με το προσωπικό, αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση της παραγωγής και τη στήριξη του εγχώριου επιχειρείν.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε ότι η σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε όλη τη χώρα πιστοποιεί πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.