Πόσο έχει κοστίσει ο κοροναϊός στους πλουσιότερους του πλανήτη

245

Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες βίωσαν χθες οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, από τότε που καταγράφονται τα συγκεκριμένα νούμερα από τον των Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, τον Οκτώβριο του 2016. Αιτία φυσικά ο πανικός που σκόρπισε σε αγορές και επενδυτές η έξαρση του κοροναϊού και ο φόβος για το πλήγμα που θα επιφέρει στην παγκόσμια οικονομία.

Τη Δευτέρα, ο S&P 500 και ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν πάνω από 3%, που ήταν η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας διετίας, ενώ σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές με τον ιταλικό FTSE MIB να χάνει πάνω από 5%.

Ο Bernard Arnault, πρόεδρος της LVMH και ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, βίωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες με τον καθέναν τους να χάνει πάνω από 4,8 δισ. δολάρια. Ο Amancio Ortega, επικεφαλής της μητρικής των Zara, Inditex, έχασε 4 δισ. δολάρια, ενώ οι περιουσίες όλων των υπόλοιπων που φιγουράρουν στο ΤΟΡ 10 της λίστας έχασαν τουλάχιστον 2,3 δισ. δολάρια.

Η κατακόρυφη πτώση των αγορών επέφεραν ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα και στις μετοχές του κλάδου κρουαζιέρας, με την Carnival,την Royal Caribbean Cruises και την Norwegian Cruise Line Holdings να χάνουν περί το 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Carnival, Micky Arison, είδε την περιουσία του να χάνει $406 εκατ. και να υποχωρεί στα $10.6 δισ., καθώς εκατοντάδες άνθρωποι που ήταν πάνω στο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας του «Diamond Princess» στην Ιαπωνία βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

πηγή: newmoney.gr