Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου : Απαιτείται Ενίσχυση της Ελληνικής Περιφέρειας

296

«Ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας ζήτησε η Βουλευτής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» 

Η Βουλευτής επανέλαβε το ζήτημα των αποζημιώσεων των προέδρων των κοινοτήτων. «Θα το λέω σε κάθε τοποθέτησή μου κύριοι Υπουργοί. Η Ελληνική ύπαιθρος, ερημώνει. Εγώ γεννήθηκα, ζω στην Ελληνική περιφέρεια. Θα πρέπει να φροντίσουμε ούτως ώστε να δοθούν αποζημιώσεις στους προέδρους των κοινοτήτων. Γνωρίζετε το θέμα, το βλέπετε με ευαισθησία, το έχουμε συζητήσει και πιστεύω ότι θα το αντιμετωπίσετε».

Επισήμανε επίσης ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων. Στόχοι που επιτυγχάνονται μέσω της ενίσχυσης της αποκέντρωσης και της ενδυνάμωσης των αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ίδρυση των νέων ευέλικτων αναπτυξιακών οργανισμών των Ο.Τ.Α. που θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.  «Είναι επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης, το κράτος, υπό την ευρεία έννοια, να μπορεί να σταθεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και κυρίως να πετυχαίνει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων. Να έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες χωρίς όμως να χάνει τα βασικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την υπεροχή των κανόνων του δημοσίου δικαίου και φυσικά με τα εχέγγυα της διαφάνειας».

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της: