Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στη λογική των μέτρων της κυβέρνησης για τον κοροναϊό

159

Στήριξη στα μέτρα έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού προσφέρει με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη παρεμβάσεων από την κυβέρνηση για την συνολική υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας και την αποφυγή πανικού.

“Η κυβέρνηση προχώρησε χθες στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα “κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού του κοροναϊού”. Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα προστασίας της Δημόσιας Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπεριφερθεί με ανεύθυνο και δημαγωγικό τρόπο όπως έκανε  στο παρελθόν η ΝΔ (επιδημία ιλαράς, εποχική γρίπη), αλλά με θεσμική σοβαρότητα και ευθύνη”, αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας και προσθέτει: “Στηρίζουμε επομένως τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και τις καλές διεθνείς πρακτικές. Ειδικά τώρα που επίσημα καταγράφηκε  το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα”.

Ωστόσο, ο Α. Ξανθός επισημαίνει ότι “για να έχουν οι παρεμβάσεις περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού την αναγκαία κοινωνική συναίνεση, οφείλουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να διασφαλίσουν συνθήκες υπεύθυνης ενημέρωσης της κοινής γνώμης, διαφάνειας και αμεροληψίας στο χειρισμό κρίσιμων θεμάτων (ειδικά των προσλήψεων προσωπικού και των προμηθειών) και, κυρίως, συνεχή λειτουργική υποστήριξη του ΕΣΥ, των ΜΕΘ, των ΤΕΠ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας)  με το απαραίτητο προσωπικό και το αναγκαίο υγειονομικό υλικό”.

“Μόνο έτσι μπορεί να εδραιωθεί το κλίμα ασφάλειας,  εμπιστοσύνη ςκαι αλληλεγγύης στην κοινωνία και να αποτραπούν φαινόμενα πανικού και υπερβολών στην διαχείριση αυτής της νέας απειλής για τη Δημόσια Υγεία”, τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: capital.gr