Πότε θα διεξαχθούν οι τελικοί του ΝΒΑ – Τι ισχύει με Εθνική και Γιάννη Αντετοκούνμπο

221

Το ΝΒΑ με επίσημη ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι στις 4 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι τελικοί της διοργάνωσης και με δεδομένο πως θα γίνουν τουλάχιστον τέσσερα ματς, καταλαβαίνει κανείς πόσο… πίσω θα πάει η ολοκλήρωσή τους.

Όλο αυτό βέβαια έχει ως αντίκτυπο και στην Εθνική μας ομάδα που έχει ως στόχο να δώσει το παρών στα γήπεδα του Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2020.

Οι αγώνες των τεσσάρων ομίλων θα πραγματοποιηθούν από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου 2020 κι από κάθε όμιλο θα προκριθεί μόνο μία ομάδα για το Τόκιο.

Η ελληνική ομάδα κληρώθηκε στο πρώτο γκρουπ του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα φιλοξενηθεί στη Βικτόρια, μαζί με τους οικοδεσπότες Καναδούς και τους Κινέζους, ενώ στο δεύτερο γκρουπ της Βικτόρια κληρώθηκαν η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η Τουρκία.

Ουσιαστικά, οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ θα συνεχίσουν στα χιαστί παίζοντας με τους δύο πρώτους του δεύτερου γκρουπ του κάθε ομίλου (στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται για την Ουρουγουάη, την Τσεχία και την Τουρκία), κι οι δύο νικητές των χιαστί θα αναμετρηθούν στον τελικό.

Οι  Μιλγουόκι Μπακς των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο τα πηγαίνουν περίφημα στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ και όλα δείχνουν πως θα έχουν απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, άρα και μεγάλες πιθανότητες να φτάσουν μέχρι και τους τελικούς. Αν κάτι τέτοιο συμβεί οι δυο παίκτες θα έχουν υποχρεώσεις ως τα  μέσα Ιουνίου. Βέβαια ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας Ρικ Πιτίνο έχει δηλώσει ήδη, τους προηγούμενους μήνες, πως η περίπτωσή του Γιάννη είναι ειδική και η συμμετοχή του δεν μπορεί να είναι βέβαιη από τώρα.