Η Ελλάδα “αποθήκη” ανθρώπινων ψυχών

297

Του Ηλία Χρυσικού *

Η προηγούμενη κυβέρνηση εφήρμοσε την πολιτική ανοιχτών συνόρων, χωρίς καμία πρόνοια για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις.

Δεν διαπραγματεύθηκε σωστά, ούτε προετοιμάστηκε καταλλήλως, με αποτέλεσμα οι ροές των προσφύγων και κυρίως των λαθρομεταναστών να έχουν γίνει ανεξέλεγκτες. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την παρούσα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μετατρέψουν την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό μεταναστών τούτες τις κρίσιμες ώρες.

Ο λαός της Πιερίας από την πρώτη στιγμή, προσπάθησε να ανταποκριθεί δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Ήδη εδώ έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων λαθρομεταναστών από αυτό που μας αντιστοιχεί, όμως το τι θα επακολουθήσει, ουδείς μπορεί να το προβλέψει με ακρίβεια.

Αυτό τελικά που απομένει στους πολιτικούς μας, είναι ν’ αποδειχθούν ικανοί και να ξαναδώσουν την ελπίδα για το καλό όλων μας, ελπίζοντας ότι έχουν συνείδηση των καταστάσεων και των κινδύνων.

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και μόνο με διαρκή συναίνεση και σταθερότητα η χώρα θα ανακτήσει εμπιστοσύνη, διότι προέχει η σωτηρία της πατρίδα μας.

Το μεταναστευτικό είναι εθνικό θέμα και απαιτεί εθνικές στρατηγικές, δεν αντέχει άλλα ψέματα, χρειάζεται συνεννόηση για να μην επικρατήσει ο λαϊκισμός, διότι η χώρα κινδυνεύει…

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στο Ν.Πιερίας & αρθρογράφος στο pierianews