Εκτός ορίων η κατάσταση στη Λέσβο για τα κλειστά κέντρα: Νέα επεισόδια

319

Δυο τραυματίες στο κέντρο Υγείας της Καλλονής. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Ξεφεύγει από τα όρια η κατάσταση στη Λέσβο, όπου συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στα κλειστά κέντρα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (26.02.2020) έγιναν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Διαβολόρεμα και άνδρες των ΜΑΤ. Υπάρχουν καταγγελίες για πυροβολισμούς και τραυματισμούς από σφαίρες, με κατοίκους να έχουν τραυματιστεί στα πόδια. Στο κέντρο Υγείας Καλλονής έχουν μεταφερθεί δυο τραυματίες, που έχουν χτυπηθεί από πέτρες, αναφέρει lesvospost.com. Σύμφωνα με το lesvosnews.net, τα δακρυγόνα πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται και εστίες φωτιάς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως οι άνδρες των ΜΑΤ προκαλούν βρίζοντας τους πολίτες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί και κλούβες των ΜΑΤ, τα οποία προς το παρών έχουν αποχωρήσει από το Διαβολόρεμα.

Επεισόδια έγιναν και στην περιοχή της Καράβας, όπου ξέσπασε φωτιά στο δάσος ενώ και εκεί υπάρχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένταση, με τους άντρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, η φωτιά στο δάσος στην περιοχή Καραβάς ξέσπασε από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

«Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν, πυρπολούν το δάσος»

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, κατήγγειλε πως στο Διαβολόρεμα, τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν τους πολίτες της Λέσβου «σαν δυνάμεις κατοχής».

Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής» κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Όλος ο λαός πρέπει να μάθει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το επικίνδυνο σχέδιό της, για λογαριασμό της ΕΕ, με ανείπωτη βαρβαρότητα. Όσο όμως αδίστακτη κι αν γίνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψει τον ξεσηκωμό, γιατί εδώ έχει να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο λαό» καταλήγει στη δήλωσή της η Μ. Κομνηνάκα.