Tο “παιχνίδι” γίνεται στο παρασκήνιο

415

Του Ηλία Χρυσικού *

Η μισή ανθρωπότητα είναι σκυμμένη στα κινητά τηλέφωνα.

Η Δημοκρατία μας δυστυχώς κινδυνεύει από την πολιτική ανικανότητα, τις δόλιες μεθοδεύσεις και την πολιτική βλακεία.

Αυτή την περίοδο θα κριθούν πολλά και η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία. Θέλω να προσέξετε τα παρακάτω.

Το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, έγιναν δυο διαφορετικές εκδηλώσεις με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ωδείο Αθηνών με θέμα το εάν και κατά πόσο “Μας συμφέρει η Χάγη;”,

και η δεύτερη από “Το Δίκτυο” της Άννας Διαμαντοπούλου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με τίτλο: “Προϋποθέσεις για την Ειρήνη και την Σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Από τις συνθέσεις των δυο εκδηλώσεων γίνεται πασιφανές που πάει το πράγμα με τους Τούρκους. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν και έχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Θα πρέπει να γίνει ανασύνταξη των δυνάμεων της χώρας, -με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα- που θα ωφελήσει σε βάθος χρόνου την ταλαιπωρημένη χώρα μας, που λέγεται Ελλάδα.

Οι νέοι και εμείς οι μεγαλύτεροι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο και να μη συμβιβαστούμε όταν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα… Να διεκδικήσουμε όσα οραματιζόμαστε και μας εμπνέουν, διότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, απειλές και με τις αμείωτες εντάσεις από την Τουρκία.

Δυστυχώς, η επιθετική πολιτική της Τουρκίας, θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη, τη σταθερότητα και υπονομεύει τις συλλογικές προσπάθειες μας, υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία.

Στο χωριό μου το λένε αλλιώς: “Θα μπούνε από την πίσω πόρτα”. Και δυστυχώς όλο το “παιχνίδι” που γίνεται στο παρασκήνιο από την πολιτική ελίτ, είναι πώς θα “σερβιριστεί” αυτό στο συλλογικό ασυνείδητο του ελληνικού λαού χωρίς να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις…

Νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα παραπάνω…και ο νοών νοείτω.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 στο Ν.Πιερίας & αρθρογράφος στο pierianews