Πρώτη νίκη για Τσιτσιπά στο ΑΤP του Ρότερνταμ

309

Ήταν ο πρώτος αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά στο ATP Tour στο Ρότερνταμ μετά τον αποκλεισμό του στον τρίτο γύρο του Australian Open 2020. Ο Τσιτσιπάς έκανε το ντεμπούτο του στο Ολλανδικό τουρνουά ΑΤP στο Ρότερνταμ – το οποίο σύμφωνα με το στοίχημα τένις της bwin βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη-  ενάντια στον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτσζ.

Έπειτα από την ήττα που γνώρισε στη Μελβούρνη από τον Καναδό Μίλος Ράονιτς, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε μια όχι και τόσο καλή εμφάνιση στα ολλανδικά γήπεδα.

Και μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να κέρδισε τελικά με 6-7 (2), 6-3, 6-1 τον Χουρκάτσζ, όμως αμέσως μετά την ήττα του στο πρώτο σετ, είχε ζητήσει ιατρικό time-out γιατί ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί ώμο. Ας πάμε όμως να δούμε αναλυτικά, πώς εξελίχθηκαν τα τρία σετ.

Στο πρώτο σετ, η απόδοση του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν χαμηλή με αποτέλεσμα την άνετη κυριαρχία του Χουρκάτσζ, έπειτα από τρία επιτυχημένα σερβίς τα οποία του χάρισαν τρεις πολύτιμους set points.

Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έμεινε πίσω. Έσωσε και τα τρία games από 5-4. Μάλιστα, έπειτα από το λάθος forehand του Πολωνού, ο Τσιτσιπάς με break διαμόρφωσε το σκορ σε 5-5. Με τους δύο παίκτες να παίζουν ασφαλές τένις, το σετ έφτασε στην ισοπαλία.

Ωστόσο, τα αδικαιολόγητα σφάλματα του Τσιτσιπά στο tie break έδωσαν το προβάδισμα στον Χουρκάτσζ ο οποίος τελικά πήρε το σετ με σκορ 7-6 (7-2). Απογοητευμένος ο Τσιτσιπάς από το άσχημο ξεκίνημα και με ενοχλήσεις στο δεξί του ώμο, χρειάστηκε επειγόντως ιατρικό time out.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε και πάλι ένα αργό ξεκίνημα και ο Χουρκάτσζ παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφερε να κάνει το break στο 2-0. Ευτυχώς το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών απάντησε άμεσα κερδίζοντας δύο πόντους και έτσι ανέτρεψε την απώλεια του πρώτου του game διαμορφώνοντας το σκορ σε 2-1.

Χάρη στο ποιοτικό τένις που έπαιζε ο Τσιτσιπάς ο αγώνας άρχισε να γέρνει προς τη μεριά του. Έτσι στο 3-2, κατάφερε να κάνει break στον Πολωνό και να πάρει έναν ακόμα πόντο, έχοντας πλέον προβάδισμα με σκορ 4-2.

Στη συνέχεια, η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Χουρκάτσζ παίζοντας απλώς για να παραμείνει στο σετ διέπραξε λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Έλληνας τενίστας ολοκληρώνοντας έτσι το σετ με 6-3 μέσα σε 46 λεπτά.