Κοροναϊός: Συναγερμός στις ελληνικές αρχές στις πύλες εισόδου από την Ιταλία

393

Πάνω από 100, τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία. Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές. Σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την ώρα που τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τα 100, η Ελλάδα παίρνει έκτακτα μέτρα στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου διεξάγονται εμπορικές συναλλαγές με τα λιμάνια της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) “συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια”.

Click4more: Πανικός στην Ιταλία λόγω κοροναϊού! Σε καραντίνα τουλάχιστον 50.000 κάτοικοι – Σε επιφυλακή ο στρατός!

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ενημέρωσης επεκτείνονται και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας: “Την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο ‘Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)’ “.

Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές
Θορυβημένες οι ελληνικές αρχές από την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη γειτονική μας Ιταλία, βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) “για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς”, όπως αναφέρεται.

Την ίδια στιγμή υπάρχει και επικαιροποίηση όλων των οδηγιών, καθώς τα επιδημιολογικά κριτήρια του ορισμού κρούσματος, όπως αναφέρεται αλλάζουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν και τις οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Τονίζεται τέλος ότι “όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

Ο κοροναίός σαρώνει την Ιταλία
Τα κρούσματα στην Ιταλία ξεπερνούν πλέον τα 100. Μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, όπως ανακοίνωσε στο Μιλάνο ο περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα, οι θετικοί στον ιό είναι 89.

Στο μεταξύ, τις ώρες αυτές πραγματοποιούνται εκατοντάδες εξετάσεις σε άτομα που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς και αναμένονται το γρηγορότερο δυνατό τα σχετικά αποτελέσματα.

Όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα. Σε όποιον δεν σεβαστεί την απαγόρευση θα μπορούν να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Πηγή: iatropedia.gr