Π.Ε. Πιερίας: Ανάδειξη των τοπικών οίνων

287

Η ανάδειξη των εκλεκτών και βραβευμένων τοπικών οίνων της Πιερίας, ήταν ο σκοπός της επίσκεψης ομάδας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, από την Ολλανδία και το Βέλγιο, στο πλαίσιο προγράμματος φιλοξενίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, ανέλαβε την ξενάγηση της αποστολής, σε οινοποιία της Πιερίας, προκειμένου να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία, για την αξιοποίηση, προβολή και προώθηση του οινοτουρισμού, σε συνδυασμό με τις τοπικές γαστρονομικές προτάσεις, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Τέλος, η αποστολή, επισκέφθηκε τις παρυφές του Ολύμπου, το Λιτόχωρο, καθώς και τα κυριότερα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, όπως το Αρχαίο Δίον και το Κάστρο του Πλαταμώνα.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με γνώμονα την προβολή του πολυθεματικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συμμετέχει σε ειδικές δράσεις, φιλοξενίας και ξενάγησης, ξένων αποστολών, για την καλύτερη υλοποίηση, του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της Π.Ε.Πιερίας. Ο οινοτουρισμός για την Πιερία, αποτελεί δυναμικό κλάδο του θεματικού τουρισμού και μπορεί να αποτελέσει πηγή έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, να συμβάλει στην επιµήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ανάδειξη –παράλληλα- και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως του γαστρονομικού, του περιπατητικού, του αγροτουρισμού, του φυσιολατρικού κ.ά..», δήλωσε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.