Δήμος Κατερίνης: Τίμησαν τις «ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ» – Έπαινος με συμβολικό χρηματικό βραβείο απονεμήθηκε σε εργαζόμενη

530

Η ενίσχυση του έργου του Κέντρου Συμβουλευτικής για Κακοποιημένες Γυναίκες του Δήμου Κατερίνης από τα μέλη της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών Παράρτημα Πιερίας «ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ» και η απόλυτη ευσυνειδησία με την οποία λειτούργησε η Μαρία Ριζίδου – εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Κατερίνης, όταν εν ώρα υπηρεσίας βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στη Δημοτική Αστυνομία, τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και το Δημοτικό συμβούλιο πριν την έναρξη της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης.

Ειδικότερα, όπως είναι γνωστό, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών τον περασμένο Νοέμβριο, διοργανώθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση στην Κατερίνη, με ομιλήτρια την επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, στην οποία συγκεντρώθηκε και εν συνεχεία παραδόθηκε στο Δήμο Κατερίνης, το ποσό των 2.500 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αποφασίστηκε να διατεθεί στα ξενοδοχεία της πόλης της Κατερίνης, προκειμένου να καλύπτουν με αυτό τα έξοδα διαμονής γυναικών που προσφεύγουν στο Κέντρο για Κακοποιημένες Γυναίκες του Δήμου Κατερίνης ζητώντας βοήθεια και σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν σπίτι φιλικό ή οικογενειακό για να απομακρυνθούν από την εστία τους.

Όπως διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος: «Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με τα στελέχη του Κέντρου μας, τα οποία τόνισαν ότι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που προσφεύγουν για βοήθεια είναι να βρουν κατάλυμα για τις πρώτες ώρες ή ημέρες από την εκδήλωση βίας σε βάρος τους».

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο των «Ολυμπιάδων» Φωτεινή Φλογέρα, ο κος Κουκοδήμος υπογράμμισε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω κα Φλογέρα και όλα τα μέλη σας, να ευχαριστήσω τις εργαζόμενες στο Κέντρο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όλους εκείνους που στηρίζουν τη λειτουργία αντίστοιχων δομών».

Από την πλευρά της η κα Φλογέρα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αξιότιμε Δήμαρχε Κατερίνης, κύριε Κώστα Κουκοδήμo, σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές σας. Σας ευχαριστούμε και για την καλή διάθεση συνεργασίας μαζί μας που επιδεικνύετε ως Δήμαρχος Κατερίνης σε θέματα που αφορούν όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά και την οικογένεια, την ίδια την κοινωνία. Αγαπητά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, για εμάς τις Ολυμπιάδες, το παράρτημα Πιερίας της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, “Παναθηναϊκή”, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η από μέρους σας αναγνώριση της προσφοράς μας στη συμβουλευτική δομή του Δήμου που αφορά γυναίκες οι οποίες βιώνουν τον αποκλεισμό και υπόκεινται σε λεκτική και σωματική βία[… ]ευελπιστούμε ότι αυτό το μικρό βήμα από εμάς θα γίνει η αφορμή να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για τον Δήμο Κατερίνης προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια και να ληφθεί μέριμνα για ένα μεγάλο μέρος των γυναικών και των παιδιών τους που έχουν ανάγκη και που δεν περιμένουν από πουθενά αλλού σωτηρία[…].

Τέλος, «ο κύκλος των καλών ειδήσεων» στο περιθώριο της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικού επαίνου με συμβολικό χρηματικό ποσό στη Μαρία Ριζίδου, την εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου, η οποία όπως αναφέρθηκε, εν ώρα υπηρεσίας βρήκε πρόσφατα ένα πορτοφόλι με σεβαστό χρηματικό ποσό και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στη δημοτική αστυνομία.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή ως Δήμαρχος να διοικώ έναν Δήμο που διαθέτει προσωπικό με ήθος και εντιμότητα. Είμαι περήφανος πραγματικά όπως είμαι βέβαιος πως όλοι αισθάνεστε περήφανοι. Η ακεραιότητα, η εντιμότητα και το ήθος σου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Θερμά συγχαρητήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Κουκοδήμος απευθυνόμενος στην εργαζόμενη του Δήμου.