Άννα Μάνη Παπαδημητρίου: Λύση στα καθημερινά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Πιερίας

419

Η Βουλευτής στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των καθημερινών ζητημάτων που απασχολούν το μέσο Έλληνα αγρότη. Απευθυνόμενη στον αρμόδιο Υπουργό ζήτησε τη συνδρομή του ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας αλλά και όλης της χώρας, όπως ενδεικτικά η μείωση του κόστους παραγωγής, η ίδρυση Μητρώου Εμπόρων, η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η ενίσχυση της προληπτικής προστασίας των καλλιεργειών από φυσικές καταστροφές αλλά και η αντιμετώπιση του εργασιακού και ασφαλιστικού καθεστώτος των εργατών γης.

Αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ η Βουλευτής επισήμανε τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες που δημιουργεί για το περιβάλλον και το κλίμα αλλά και την ανάγκη να αξιοποιηθεί περαιτέρω η έρευνα και η καινοτομία, που εξασφαλίζουν τη λεγόμενη «ευφυή γεωργία». Έρευνα όχι όμως θεωρητική αλλά διασυνδεδεμένη με την πράξη και την αγροτική παραγωγή. Ενδεικτικά, μία από τις προτάσεις της ήταν η δημιουργία κοινού τόπου συγκέντρωσης των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων.

Κλείνοντας η Βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ενσκήψουμε στο υψίστης σημασίας ζήτημα της ερήμωσης της ελληνικής υπαίθρου. «Θα πρέπει να αναχαιτίσουμε το φαινόμενο να κλείνουν κάθε χρόνο τα σχολεία μας και να έχουμε χωριά φαντάσματα. Ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι η περαιτέρω στήριξη του αγροτικού κόσμου.