Πακιστάν: Τουλάχιστον 10 νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας

263

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ενάντια σε αστυνομικό όχημα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δύο στελέχη της αστυνομίας είναι ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στην πόλη Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουχιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν.

“Μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί δέκα πτώματα και έχουμε δεχθεί 35 τραυματίες στο Πολιτικό Νοσοκομείο”, δήλωσε στο Ρόιτερ νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Δύο μέλη της αστυνομίας περιλαμβάνονται στους νεκρούς, επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος αστυνομικός αξιωματούχος.

Πρωταρχικός στόχος του βομβιστή αυτοκτονίας ήταν η συγκέντρωση μιας θρησκευτικής οργάνωσης, ωστόσο πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν τον σταμάτησε η αστυνομία , επεσήμανε στους δημοσιογράφους ο Αμπντούλ Ραζάκ Τσίμα, αρχηγός της αστυνομίας της Κουέτα.

Τον περασμένο μήνα, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κουέτα, από έκρηξη σε τέμενος στη διάρκεια της βραδινής προσευχής.

Η πλούσια σε μεταλλεύματα επαρχία Μπαλουχιστάν είναι στο κέντρο του αξίας 60 δισεκ. δολαρίων Οικονομικού Διαδρόμου Κίνας-Πακιστάν, που αποτελεί τμήμα του εκτεταμένου σχεδίου υποδομών του Πεκίνου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.

Η βία στο Μπαλουχιστάν έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια διαφόρων επενδυτικών σχεδίων, όπως η σχεδιαζόμενη ενεργειακή σύνδεση από τη δυτική Κίνα στο νότιο λιμάνι Γκουαντάρ του Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ