“Τιμούμε το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων”

200

Τιμούμε και ενθαρρύνουμε το σπουδαίο έργο, που εδώ και χρόνια, επιτελεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Κρατώντας ζωντανές τις παραδόσεις, τα έθιμα, τη μουσική και γενικότερα τον πλούσιο πολιτισμό των Βλάχων αφήνετε ισχυρό αποτύπωμα στο χρόνο» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Ο κ. Καλαφάτης μεταφέροντας τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε πως «δεν ξεχνούμε ότι η πατρίδα οφείλει πολλά σε μεγάλους ευεργέτες βλαχόφωνους Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους ο Αβέρωφ, ο Ζάππας, η οικογένεια Τοσίτσα, ο Σίνας, ο Αρσάκης και τόσοι άλλοι».

«Σήμερα η πατρίδα μας», συνέχισε, «βρίσκεται ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και αναγέννησης των χαμένων προσδοκιών μας, αφήνει πίσω τα σημάδια της κρίσης, ξαναστέκεται στα πόδια της και διεκδικεί το μέλλον που δικαιούται».

«Ενώνουμε δυνάμεις και κερδίζουμε σήμερα τη μάχη του αύριο. Ξαναβρίσκουμε την περηφάνια και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Διεκδικούμε, όλοι μαζί το μέλλον που θέλουμε και βαδίζουμε ενωμένοι στο φως της επόμενης μέρας. Με σεβασμό στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του καθενός» κατέληξε ο κ.Καλαφάτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ