“Σφαγή” στην Κ.E. του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ Πολάκη και Βούτση – “Σφήνα” από Στ. Παππά

214

Της Νίκης Ζορμπά

Θερμό επεισόδιο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ξέσπασε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες καθώς οι εργασίες πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν εμπεριέχει την απαιτούμενη αυτοκριτική για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του έχασε τη μάχη της εξουσίας γιατί κυβέρνησε με τους… θεσμούς που άφησαν οι προηγούμενοι και δεν άλλαξαν τις ανεξάρτητες αρχές.

Επ’ αυτού, μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης έψεξε τον Νίκο Βούτση για το γεγονός ότι δεν άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής για το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη των καναλιών.

Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε επί της ουσίας ότι η επιλογή Βούτση να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ήταν πολιτική.

Ξέσπασμα Βούτση

Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού ο Νίκος Βούτσης, αλλά παρενέβη ο Στέλιος Παππάς φωνάζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η σειρά των ομιλητών και να έχουν προνομιακή μεταχείριση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Νίκος Βούτσης ξέσπασε λέγοντας: “Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα μεταξύ μας” και εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να κινηθεί η κυβέρνηση αντιθεσμικά, σημειωνοντας μαλιστα πως ουδέποτε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε ζητήσει κάτι ανάλογο.

Επίθεση και σε Τσακαλώτο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίον μέμφθηκε για το γεγονός ότι άφησε “μαξιλάρι” 37 δισ. ευρώ αντί για 30 δισ., καθώς αυτά θα μπορούσαν να δοθούν ως κοινωνικές παροχές.

Οι εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για το Σάββατο ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Η διήμερη συνεδρίαση, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, συνεχίζεται την Κυριακή το πρωί με ομιλίες μελών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Πηγή: capital.gr