Χρ. Σταϊκούρας: Ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τον Ευ. Τσακαλώτο σε “κοπτοραπτική” δηλώσεών μου

183

Επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για παραποίηση δηλώσεών του εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή αποστροφή του λόγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομιλία του στα Ιωάννινα.

Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, “ο κ. Τσίπρας, σε χθεσινή του ομιλία, απέδειξε ότι συναγωνίζεται, και μάλλον ξεπερνά, τον κ. Τσακαλώτο στην κοπτοραπτική.

Αισθάνεται, είπε, ντροπή για δήλωσή μου περί τραπεζών, που συγχρονισμένα παραποίησαν.

Όμως θα έλεγα, ο κ. Τσίπρας να αφήσει το κατασκευασμένο φύλλο συκής και, αν δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αισθανθεί ντροπή για αρκετά από τα πολιτικά πεπραγμένα του, ας αισθανθεί τουλάχιστον ευθύνη γιατί με τις πολιτικές ασυναρτησίες και τις αυταπάτες του  επιβάρυνε, ως Πρωθυπουργός, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Με την πολιτική του, οδήγησε σε απώλεια 40 δισ. καταθέσεων το πρώτο εξάμηνο του 2015 από το τραπεζικό σύστημα και στην εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών.

Συνέπεια των πολιτικών του υπήρξε η ύφεση της οικονομίας κατά τα έτη 2015 και 2016 και μία αχρείαστη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την οποία προστέθηκε κόστος στο Δημόσιο, μεταβλήθηκε η ιδιοκτησιακή δομή των πιστωτικών ιδρυμάτων και έχασαν τεράστια ποσά το Δημόσιο, οι φορολογούμενοι και οι ιδιώτες μικρομέτοχοι.

Τα λοιπά στην ώρα τους”, καταλήγει ο υπουργός.

Επίθεση Τσίπρα σε Σταϊκούρα

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποίησε ομιλία, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών προσωπικά, αναφέροντας:

“Είναι μνημονιακότεροι των μνημονίων. Ύβρις απέναντι σε όσους είδαν να μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τους, σε όσους ξενιτεύτηκαν στο εξωτερικό, η δήλωση του κ. Σταϊκούρα. Όχι κ. Σταϊκούρα, χάρη στον ελληνικό λαό του και στις θυσίες του είμαστε έξω από τα μνημόνια και έξω από την κρίση και έχετε σήμερα την δυνατότητα να τρώτε από τα έτοιμα”.