Ο Γιώργος Δουλδούρας είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας

499
Η ανάρτηση του στο Facebook:

 

Από σήμερα αναλαμβάνω την Προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο Βασίλη Καραγιάννη για το έργο και τη στάση του τα τελευταία 4 χρόνια και όσους έκαναν την ΟΝΝΕΔ Πιερίας όσα είναι σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια.

Πιστεύω βαθιά στο ότι κάθε θέση εξουσίας, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται αυτή, ταυτίζεται με το να υπηρετείς την κοινωνία. Πιστεύω ότι ο κάθε ηγέτης οφείλει να λογοδοτεί καθημερινά στην Πατρίδα και Τον Θεό. Και τέλος, δανειζόμενος την ιστορική φράση του Στρατηγού Μακρυγιάννη: “Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ»”, πιστεύω ότι η μόνη πραγματική δύναμη βρίσκεται στο “Εμείς”. Η δύναμη βρίσκεται στην ομάδα και η ΟΝΝΕΔ Πιερίας είναι η Οργάνωση που δεν ανήκει σε κανέναν Πρόεδρο αλλά στα μέλη της, που δίνουν καθημερινά τους δικούς τους αγώνες.

Θα τολμήσω να πω μια δύσκολη λέξη για το δικό μας ιδεολογικό χώρο, τη λέξη “επαναστάτες”, γιατί αυτό που πρεσβεύουν οι νέοι της ΟΝΝΕΔ, είναι μια επανάσταση. Είναι επανάσταση το να μην σε παρασύρουν τα ευκολόπεπτα ιδεολογικά αφηγήματα, που ακούγονται ωραία στο αυτί.

Το 2020, είναι επανάσταση να κρατάς μια στάση ευθύνης, να μην παρασύρεσαι ακόμα κι από την ίδια την κοινωνία αλλά να μένεις πιστός στις ιδέες που πρεσβεύεις, να σκέφτεσαι και να αντιδράς με ψυχραιμία, να δρας με ρεαλισμό, να βάζεις το καλό της πατρίδας πάνω απ’ όλα ακόμη κι όταν σε κρίνουν οι πάντες για τον τρόπο που το επιχειρείς, να πρεσβεύεις τις αξίες σου με νηφαλιότητα και να μένεις ακέραιος, να μην αναλώνεσαι στο θόρυβο της μάζας αλλά να κινείσαι με αξιοπρέπεια και σύνεση.

Είμαστε οι φοιτητές μέσα στα Πανεπιστήμια, εκείνοι που τα κρατούν ανοιχτά, ελεύθερα και δημοκρατικά, είμαστε οι νέοι επιστήμονες που αγωνίζονται μέσα στην ελληνική κοινωνία και αυτοί που μεταναστεύουν για να επιβιώσουν, είμαστε οι εργάτες στην οικοδομή, είμαστε οι σερβιτόροι, είμαστε οι τολμηροί επιχειρηματίες, είμαστε οι νέοι αγρότες που μοχθούν για τον καρπό της ελληνικής γης, είμαστε η αιχμή του δόρατος στην ασφάλεια της Πατρίδας, είμαστε οι πνεύμονες της κοινωνίας, είμαστε η ΟΝΝΕΔ, είμαστε το Αύριο, Σήμερα.