Ξυλοκόπησαν άγρια διασώστη του ΕΚΑΒ

130

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται ένας 46χρονος διασώστης του ΕΚΑΒ μετά από επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα από δύο νεαρούς στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο διασώστης δέχτηκε αναίτια την επίθεση των δύο νεαρών οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 22 και 23 ετών οι οποίοι προκάλεσαν άλλα επεισόδια λίγο νωρίτερα στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι δύο νεαροί επιτέθηκαν σε παρέα φοιτητών αλλά και σε έναν αλλοδαπό τον οποίο και τραυμάτισαν.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας η οποία συνέλαβε τους δύο δράστες. Επειδή όμως οι φοιτητές αρνήθηκαν να τους κάνουν μήνυση προφανώς φοβούμενοι τα αντίποινα από τους δύο θερμόαιμους κρητικούς η αστυνομία τους άφησε ελεύθερους. Λίγο αργότερα οι δύο νεαροί προκάλεσαν φθορές σε ένα όχημα του ΕΚΑΒ που ήταν παρκαρισμένο εν ώρα υπηρεσίας αλλά και στον καθρέφτη ενός οχήματος που ήταν ιδιοκτησίας του διασώστη.

“Καταδικάζουμε το νέο περιστατικό βίας σε βάρος εργαζομένου του ΕΚΑΒ. Είναι μία ακόμα αναίτια επίθεση σε βάρος εργαζομένου εν ώρα υπηρεσίας και καταδεικνύει τα κενά που υπάρχουν στην αστυνόμευση αλλά και στο νομικό πλαίσιο σχετικά με την φύλαξη και την ασφάλεια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ”, δήλωσε στο ethno.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός και πρόσθεσε:

“Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να προστατεύσει τους εργαζομένους στα νοσοκομεία αλλά και όσους εμπλέκονται στην διακομιδή και που πολλές φορές καλούνται σε δύσκολες συνθήκες να δράσουν. Περισσότεροι αστυνόμευση και περισσότερη ιδιωτική ασφάλεια στις υπηρεσίες”. Επίσης ο Γιαννακός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του νομικού καθεστώτος που πρέπει να γίνει ώστε οι διάφορες υπηρεσίες να καλύπτουν νομικά και θεσμικά τους εργαζομένους σε περιστικά όπως αυτό που έγινε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο ώστε να μην μένει εκτεθειμένος ο εργαζόμενος.