“Πλημμύρισε” η Κατερίνη αλλά και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα με αφίσες κατά της άμβλωσης

263

Στην αφίσα αναφέρεται το μήνυμα: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα αρχίζουν από τη σύλληψη”.

Πίσω από αυτή τη καμπάνια φέρεται να βρίσκονται μέλη χριστιανικών οργανώσεων και ότι πρόκειται για συνέχιση της άλλης καμπάνιας με τις αφίσες που είχαν αναρτηθεί στους σταθμούς Μετρό στην Αθήνα.

Εκτός από την Κατερίνη οι αφίσες έχουν αναρτηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Λαγκαδά, στα Γρεβενά, στο Κιλκίς και στη Φλώρινα.

 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα με τις συγκεκριμένες σε σταθμούς του μετρό παρενέβη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

“Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών.

Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό”, αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου.