Το επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ για τη Μάχη των Θερμοπυλών είναι εντυπωσιακό

1516

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έρχονται συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο “World Money Fair 2020”, στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, η επέτειος των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών τιμάται με ένα αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας δέκα ευρώ και ένα αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας των δύο ευρώ.

Το επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ για τη Μάχη των Θερμοπυλών είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 2

Στο αργυρό συλλεκτικό νόμισμα στην πρόσθια όψη αποτυπώνεται οπλίτης με ασπίδα και στο φόντο παρατεταμένα δόρατα. Επάνω στην αψίδα αναγράφονται οι λέξεις “Θερμοπύλες – 480 πx” το ανθέμιο (σήμα ΙΕΤΑ), το έτος κοπής και η λέξη “Λεωνίδας”. Στην οπίσθια όψη του νομίσματος αποτυπώνονται περιμετρικά έλληνες πολεμιστές αντιμέτωποι με πέρσες. Στο κέντρο απεικονίζονται οι λέξεις “2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών”, το εθνόσημο με τις λέξεις “Ελληνική Δημοκρατία” και κάτω η ονομαστική αξία. Το νόμισμα πλαισιώνεται από αρχαιοελληνικό μαίανδρο.

Στο νόμισμα των δύο ευρώ στην εθνική όψη απεικονίζεται αρχαίο ελληνικό κράνος. Περιμετρικά αναγράφονται οι λέξεις “2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών” και οι λέξεις “Ελληνική Δημοκρατία”. Το θέμα περιβάλλεται από διακοσμητικό μοτίβο. Στα αριστερά του κράνους αποτυπώνονται το ανθέμιο (σήμα του ΙΕΤΑ) και το έτος κοπής.

Σύντομα θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή τους στη Σπάρτη.

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας γνωστοποίησε το αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ και το αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας των 2 ευρώ, για τα 2.500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Χαρακτηριστικά, έγραψε, δημοσιεύοντας παράλληλα τις παρακάτω φωτογραφίες:

«Ειδική Συλλεκτική Έκδοση της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών! Σύντομα θα κάνουμε παρουσίασή τους στη Σπάρτη!».

Το επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ για τη Μάχη των Θερμοπυλών είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 3

Το επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ για τη Μάχη των Θερμοπυλών είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 4

Το επετειακό νόμισμα των 2 ευρώ για τη Μάχη των Θερμοπυλών είναι εντυπωσιακό - Εικόνα 5