Νέο look για τα Google Maps και άλλες αναβαθμίσεις για τα 15 χρόνια τους

201

Είναι μάλλον δύσκολο σήμερα να φανταστούμε τη ζωή μας πριν από τους χάρτες της Google. Χάρη στην υπηρεσία της Google, τα πάντα σήμερα είναι πιο εύκολα και απλά, πιο γρήγορα, με τις συγκοινωνίες, με το αυτοκίνητο ή με τα… πόδια.

Για τα 15 τους χρόνια, οι Google Maps αποκτούν νέα εμφάνιση για το Android ή το iOS και έρχονται με πολλές νέες βελτιώσεις όσον αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες, στο Live View ή ακόμα και με ένα διασκεδαστικό επετειακό θεματικό εικονίδιο με το αυτοκινητάκι που θα είναι διαθέσιμο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά την πλοήγησή μας στους Google Maps. Το πράγμα που παρατηρείς αμέσως με τη νέα έκδοση των Google Maps για φορητές συσκευές είναι το νέο layout που έχει επανασχεδιαστεί και διαθέτει πέντε καρτέλες, τις Εξερεύνηση, Διαδρομές, Αποθηκευμένα, Συνεισφορά και Ενημέρωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα νέα χαρακτηριστικά προσφέρουν:

  • Εξερεύνηση: Στο Explore θα βρείτε πληροφορίες, αξιολογήσεις, κριτικές και πολλά άλλα για περίπου 200 εκατομμύρια σημεία στον κόσμο, όπως τοπικά εστιατόρια και αξιοθέατα μιας πόλης.
  • Διαδρομές: Είτε μετακινήστε με αυτοκίνητο είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς, το Commute θα εξασφαλίσει ότι ακολουθείτε την πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή. Ρυθμίστε τις καθημερινές ενημερώσεις της υπηρεσίας για να έχετε real-time πληροφορίες για την κίνηση, τις ώρες δρομολογίων και προτάσεις εναλλακτικών διαδρομών.
  • Αποθηκευμένα: Περισσότερα από 6.5 δισεκατομμύρια σημεία έχουν αποθηκευτεί από τους χρήστες στο Google Maps. Τώρα, μπορείτε πλέον να βρείτε και να οργανώσετε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα βολικό μέρος. Δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει, κάντε σχέδια για το επόμενο ταξίδι σας και μοιραστείτε πληροφορίες και συστάσεις σχετικά με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί.
  • Συνεισφορά: Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι συνεισφέρουν κάθε χρόνο πληροφορίες που βοηθούν το Google Maps να ενημερώνεται διαρκώς. Με το νέο Contribute, μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα γνώσεις τοπικού χαρακτήρα, όπως λεπτομέρειες για δρόμους και διευθύνσεις, σημεία που λείπουν, κριτικές και φωτογραφίες για διάφορες επιχειρήσεις. Κάθε συνεισφορά βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους άλλους να μαθαίνουν καινούργια μέρη και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.
  • Ενημερώση: Το νέο Updates, σας παρέχει ενημέρωση από τους ειδικούς, τοπικούς εκδότες περιεχομένου για καινούργια πράγματα και σημεία που μπορείτε να δείτε. Εκτός από το να ανακαλύψετε, να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε συστάσεις με το δίκτυό σας, μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε απευθείας με τις διάφορες επιχειρήσεις για να απαντήσουν στα ερωτήματά σας.

Οι νέοι χάρτες της Google εξελίσσονται για να μας βοηθούν να κινούμαστε στο δρόμο γρήγορα, με ακρίβεια και ασφάλεια, ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιούμε. Τώρα, οι χάρτες περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά σχετικά με τις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να είμαστε πληροφορημένοι όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πέρυσι, μας υπενθυμίζει η Google, παρουσίασε την πρόβλεψη πολυκοσμίας, που μας βοηθάει, βάσει προηγούμενων διαδρομών, να γνωρίζουμε πόσο γεμάτα είναι τα λεωφορεία, τα τρένα ή το μετρό. Τώρα, η Google προσθέτει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε καλύτερα την διαδρομή ή το ταξίδι μας όπως:

  • Θερμοκρασία: Για ένα πιο άνετο το ταξίδι ελέγχουμε προκαταβολικά αν οι προηγούμενοι επιβάτες βρήκαν ότι κάνει κρύο ή ζέστη κατά τη διαδρομή.
  • Προσβασιμότητα: Αν υπάρχουν ειδικές ανάγκες ή χρειαζόμαστε πρόσθετη βοήθεια, μπορούμε πλέον να εντοπίσουμε γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας με προσωπικό βοήθειας, προσβάσιμη είσοδο και θέσεις, προσβάσιμο κουμπί στάσης κ.ά.
  • Ασφάλεια στη διαδρομή: Γνωρίζοντας αν στο μέσο που χρησιμοποιούμε υπάρχει πρόβλεψη για την ασφάλειά μας, όπως παρουσία φύλακα, εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας ή διαθέσιμη γραμμή βοήθειας μπορούμε να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια.
  • Αριθμός διαθέσιμων οχημάτων: Στην Ιαπωνία για παράδειγμα μπορούμε να διαλέξουμε μια διαδρομή με κριτήριο τον αριθμό των οχημάτων που την εξυπηρετούν, ώστε να έχουμε αυξημένες πιθανότητες να βρούμε θέση.

Οι χρήσιμες αυτές πληροφορίες προέρχονται από παλαιότερους επιβάτες, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους. Όταν είναι διαθέσιμες, οι πληροφορίες αυτές θα εμφανίζονται κατά μήκος της διαδρομής των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πέρυσι, η Google επίσης παρουσίασε το Live View για να μας βοηθήσει να αποφασίζουμε γρήγορα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όταν ξεκινούμε μία διαδρομή με τα πόδια. Συνδυάζοντας τη ρεαλιστική απεικόνιση του Street View, τη μηχανική εκμάθηση και τους αισθητήρες των smartphone, το Live View στους Google Maps μας δείχνει που βρισκόμαστε, και μας παρέχει οδηγίες προσανατολισμού πάνω στην εικόνα, με την βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας.