Λιτόχωρο: Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ

332

Εκδήλωση με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΚΟ Λιτοχώρου του Κόμματος, την Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιτόχωρο.

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, αντισυνταγματάρχης ε.α.

Η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της χώρας μας, μέσω της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη επιθέσεων, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που καθημερινά ματώνει τη λαϊκή οικογένεια, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υψώνει όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην Παιδεία, στην Υγεία, κλπ.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Μοναδικός στόχος είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Πομπέο, αποκαλύπτει πως ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ:

  • “κάνουν πλάτες” στην τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο,
  • δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο,
  • θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.

Ο λαός μας να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του  τη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ  με την οποία επεκτείνονται οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, για να χρησιμοποιηθεί ως πολυεπίπεδο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής, μετατρέποντας ταυτόχρονα τη χώρα σε στόχο των ανταγωνισμών.

  • να απορρίψει τα καλέσματα για “εθνική ενότητα κι ομοψυχία” για “συναίνεση” σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Είναι σχεδιασμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων στην περιοχή. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας!
  •  να μη δείξει καμιά ανοχή και να καταδικάσει κάθε απόπειρα εγκατάστασης πυρηνικών στη χώρα μας, την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ, στη Σαουδική Αραβία (μαζί με τους πυραύλους “Πάτριοτ”), αλλά και στη Λιβύη,
  • να απορρίψει το ψευτοδίλημμα “συμβιβασμός – υποταγή ή πόλεμος” για τα Ελληνοτουρκικά, που έχει να κάνει με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για παζάρια και συμβιβασμούς ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη που θα ανοίξουν νέες πληγές, χρησιμοποιώντας και το Δικαστήριο της Χάγης,
  • να δυναμώσει  ο αγώνας για να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις,
  • να σταματήσει να είναι το στρατόπεδο του Λιτοχώρου ένα απέραντο πεδίο βολής όπου ασκούνται αμερικανοΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, όπου γίνονται “πρόβες πολέμου”,
  • να απεμπλακεί η χώρα από τις αμερικανοΝΑΤΟικές αποστολές και τα σχέδια, καμιά συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό,
  • να αποδεσμευτεί από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου, βάζοντας γερά θεμέλια για την οργάνωση της αντεπίθεσης, την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού σε ιμπεριαλιστική ειρήνη και πόλεμο.