Β. Κικιλιας: Κατ’ οίκον βοήθεια για τους ογκολογικούς ασθενείς

201

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της οικογένειας Μαρτίνου και της Αλίκης Περρωτή, θα πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στον Ευαγγελισμό, η οποία έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο ίδιος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση  “Πρωτοβουλία για την Υγεία”, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό η “ναυαρχίδα” του ΕΣΥ να έχει σύγχρονα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Απαντώντας επίσης στην Ζωή Γραμμάτογλου, πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι, η οποία μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς τελικού σταδίου σημείωσε πως σε νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή αρχές Μαρτίου περιλαμβάνεται η   κατ οίκον βοήθεια, διότι πράγματι είναι κάτι που λείπει από το σύστημα περίθαλψης.

Η “Πρωτοβουλία για την Υγεία” του ΙΣΝ περιλαμβάνει την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, προβλέπει την αγορά δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων για τις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, την ενίσχυση των προγραμμάτων της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης.