Ένα βήμα πιο κοντά ο Τσίπρας σε Φώφη: Υπερψηφίζει την πρόταση νόμου για α΄κατοικία

234

Η χείρα φιλίας που τείνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Φώφη Γεννηματά, δεν περιορίζεται απλώς στην ρητορική εκεχειρία μεταξύ των.

Οι χαμηλοί τόνοι στην κριτική που ασκεί πλέον η Κουμουνδούρου στην Χαριλάου Τρικούπη, ύστερα από χρόνια σφοδρής αντιπαράθεσης και αιτιάσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, να εγκαλεί την Φώφη Γεννηματά για “ουραγό” της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι απόφαση στρατηγική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Συμπόρευση”

Τούτο οφείλεται εν πολλοίς και στην ευόδωση του αφηγήματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα χρειαστούν διπλές κάλπες όποτε και αν γίνουν εκλογές, καθώς από την απλή αναλογική θα προκύψει κυβέρνηση “προοδευτικών δυνάμεων”. 

Με δεδομένο πως τον Γιάνη Βαρουφάκη ούτε τον θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους θέλει και ο Περισσός δεν δίδει στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα όχι ψήφο ανοχής αλλά …ούτε τον πυρετό του, η μοναδική άσκηση επί χάρτου που να αντέχει στην πολιτική λογική εξουδετέρωσης της διπλής κάλπης (διακηρυγμένος στόχος της Κυβέρνησης), είναι μια συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής.

Σε αυτή την κατεύθυνση , και έχοντας – όπως λένε συνομιλητές του κ. Τσίπρα- αξιολογήσει θετικά στην Κουμουνδούρου τη στάση της κ. Γεννηματά απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη σε μια σειρά ζητημάτων ( με αιχμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου), ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει και σε κοινοβουλευτική συμπόρευση με το ΚΙΝΑΛ όπου αυτό καθίσταται εφικτό και απαραίτητο.

Ο κ. Τσίπρας έχει διαμηνύσει πρόσφατα σε συνέντευξή του ( ΒΗΜΑ) πως προσβλέπει σε σύγκλιση των εγχώριων σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων . Σημειωτέον δε, πως αντιδράσεις και ενστάσεις στο εσωκομματικό πεδίο για συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ, δεν έχουν εκδηλωθεί.

Η Α΄κατοικία

Στο πλαίσιο τούτο, πυκνώνουν οι φωνές και οι ενδείξεις από την Κουμουνδούρου πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την παράταση στην προστασία της Α΄κατοικίας. 

Αυτό διαμηνύουν κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον , έχει ολοκληρώσει τις … μεταγραφές που επιθυμούσε από το πρώην ΠΑΣΟΚ.

Με το ποσοστό του 32% που έλαβε στις εθνικές εκλογές και την ολοένα και ταχύτερη πασοκοποίησή του εν είδει διεύρυνσης άλλωστε, ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ισχυρός ως αδιαμφισβήτητος αντίπαλος πόλος της Ν.Δ , όπερ του υπαγορεύεται για λόγους στρατηγικούς να μη σκιαμαχεί πλέον με το μικρό όμορό του κόμμα. 

Παρότι επίσημη απόφαση δεν έχει ληφθεί για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ, η μη υπερψήφισή της θα αποτελέσει έκπληξη.

Και δημόσια πλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται υπέρ της πρωτοβουλίας του ΚΙΝΑΛ με ιδιαίτερα ένθερμο τρόπο.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Βέττας μάλιστα, δηλωσε τις προάλλες ( Kontra) πως θα ψήφιζε την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ “και με τα τέσσερα χέρια”.

Πηγή: capital.gr