ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

1005

Πετυχημένη άσκηση ετοιμότητας με το παραπάνω σενάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ειδική άσκηση προσομοίωσης προκειμένου να ελεγχθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ αλλά και του ΠΓΝΛ για τυχόν εμφάνιση περιστατικών κοροναϊού.

Το σενάριο της άσκησης ήθελε νεαρό ζευγάρι να εμφανίζεται «ύποπτο» για κρούσμα, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ που μετέφερε το περιστατικό στο νοσοκομείο προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για τη νοσηλεία του.

«Είμαστε 100% έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν κρούσμα, ενεργοποιήσαμε τους ειδικούς θαλάμους και το τμήμα λοιμωδών, ενώ παράλληλα ενημερώνουμε και το προσωπικό», περιέγραψε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ Γ. Βασιλόπουλος, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Γούλα, ο οποίος μίλησε για «ένα πανέτοιμο ΕΚΑΒ».

Σημειώνεται πως κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργείου Υγείας ανάλογες ασκήσεις πραγματοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των νοσοκομείων σε περίπτωση εμφάνισης του ιού.