Ιερά Μητρόπολη Κίτρους: Πρωτότυπα Βιωματικά εργαστήρια παραδοσιακών οργάνων για μαθητές

285

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν τα διαδραστικά – βιωματικά εργαστήρια παραδοσιακής μουσικής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τίτλο: «Γνωριμία με τα παραδοσιακά όργανα»,  που διοργάνωσε η  Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Φώτια 2020» και σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Στα εργαστήρια που έλαβαν χώρα τα πρωινά της Δευτέρας 3 και Τρίτης 4 Φεβρουαρίου συμμετείχαν μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κατερίνης, του Γυμνασίου Μηλιάς και του 2ου Λυκείου Κατερίνης.

Τα εργαστήρια είχαν ως στόχο τη βιωματική προσέγγιση των παραδοσιακών οργάνων από τα παιδιά. Ολιγομελής ομάδα μουσικών-καθηγητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» και μελών της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της διοργάνωσης, παρουσίασαν στα παιδιά τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις μουσικές δυνατότητες των βασικών παραδοσιακών οργάνων και παράλληλα οργάνωσαν μια μικρή συναυλία με χαρακτηριστικά παραδοσιακά τραγούδια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια θα συνεχιστούν την Κυριακή 9 και 16 Φεβρουαρίου κατά τις ώρες 7μ.μ. με 8μ.μ στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου  «Ο Άγιος Φώτιος» και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά Δ’ Δημοτικού κι άνω.