Αντίδραση, αντίσταση και ανατροπή !!!

254

του Ηλία Χρυσικού *

Επειδή τα προβλήματα της χώρας είναι τεράστια, -μετά από τόσα χρόνια ύφεσης- θα πρέπει ν΄ αρχίσουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και δημιουργίας ελπίδας για κάτι καλύτερο. Το μόνο που επιθυμώ ως άνθρωπος, είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου. Προσωπικά έχω εκφράσει πολλές φορές τον προβληματισμό μου στις ιδιαίτερες κρίσιμες περιόδους από τις οποίες θα κριθούν πολλά.

H πολιτική επιχειρηματολογία κατάντησε κοκορομαχία, η Ελλάδα αργοπεθαίνει με τις δύο βραδυφλεγείς βόμβες, -το μεταναστευτικό και το δημογραφικό- και έτσι όπως βαδίζουμε η Ελλάδα παύει να είναι μία χώρα πολιτισμού. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν, με τις έδρες τους, την εξουσία και τα προνόμιά τους, και επειδή η παραδοσιακή Ελληνική κοινωνία αποδομήθηκε τα τελευταία χρόνια και η χριστιανική ηθική καταπατείται με νόμους και επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν όπως βαδίζουμε η Ελλάδα θα παύσει να είναι μία χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας, ΜΟΝΟ με μια δυναμική αντίδραση και αντίσταση θα ικανοποιήσουμε τη συνείδησή μας, κάνοντας το καθήκον μας.

Ίσως… έτσι μπορέσουμε να “παρασύρουμε” και να ευαισθητοποιήσουμε τις μικρές ή μεγάλες κοινωνίες, ώστε να γίνει μια…”εξέγερση” και να μην περνούν αμαχητί και σιωπηλά, ότι προσπαθούν να περάσουν… Μπροστά σ’ αυτή την τραγωδία, που σκοπό έχουν να διαλύσουν κάθε οικογενειακό θεσμό, που αποτελεί ύψιστο ιδανικό της πατρίδος μας, ας σταθούμε όρθιοι. Το αξιοπερίεργο είναι, πως πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη και να καταλάβουμε πως για να υπάρξει σωτηρία πρέπει να γίνουν ανατροπές.

Ρήξεις και τομές παντού. Όσο δεν αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι, δεν θα έρθει πρόοδος και δεν θα υπάρξει ελπίδα, διότι η περίοδος των ψευδαισθήσεων έχει λήξει οριστικά.

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – διευθυντής του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας