Στην 21η θέση του κόσμου η Σάκκαρη

290

Στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει από εχθές Δευτέρα 3/2 το όνομα της Μαρίας Σάκκαρη, μετά από την πρώτη της παρουσία στη 16άδα ενός Grand Slam. Ανόδους και για τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, νέο career high για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η Σάκκαρη πραγματοποίησε την πρώτη της πορεία μέχρι την τελική 16άδα σε ένα Grand Slam και με 110 “καθαρούς” κερδισμένους βαθμούς, έφτασε τους 1.955 βαθμούς σήμερα. Άφησε πίσω της 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.21 της WTA, ψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα της.

Επόμενος σταθμός για τη Μαρία θα είναι η Αγία Πετρούπολη και το indoor τουρνουά της Premier κατηγορίας της WTA, St. Petersburg Ladies Trophy, το οποίο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (10-16 Φεβρουαρίου).

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε 7 θέσεις αυτή την εβδομάδα και βρίσκεται στο Νο.2 της χώρας μας και στο Νο.258 της παγκόσμιας κατάταξης. Άνοδο σημείωσε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που κέρδισε 4 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.301. Και οι δυο παίκτριες θα αγωνιστούν αυτή την εβδομάδα στο Ταλίν της Εσθονίας για το Fed Cup, εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα.

Η Ελένη Κορδολαίμη ακολουθεί στην κατάταξη, στο Νο.830, ενώ η 16χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Αττάλεια της Τουρκίας, κέρδισε 10 θέσεις και βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.926 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην κατάταξη της WTA βρίσκονται ακόμα η Ελένη Μτσεντλίτζε, η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και η Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

feb 3

Πηγή: tennisnews.gr