Σε κλοιό ασφαλείας η Μόρια – Σε επιφυλακή ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό Σώμα

188

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκεται από σήμερα νωρίς το πρωί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αυξηθεί περιμετρικά του χώρου και ειδικά στα σημεία από τα οποία μπορούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν πρόσφυγες και μετανάστες. Σημειώνεται ότι σε επιφυλακή παρέμεναν αστυνομικοί στο σημείο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο νησί σήμερα επικρατεί ηρεμία ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης κάτοικοι του χωριού της Μόριας πήγαν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου μετά τα σκηνικά έντασης που έγιναν χθες κατά τα οποία έγιναν 40 προσαγωγές αλλοδαπών.  Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης δήλωσε πως οι ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των συγκεκριμένων αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Δευτέρας – είχε προηγηθεί επικοινωνία του περιφερείαρχη Βορείου  Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – έφτασαν στο νησί από την Αθήνα δυο ακόμη διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ το βράδυ της Κυριακής είχαν φτάσει άλλες δυο. Συνολικά αυτή τη στιγμή στη Λέσβο είναι έξι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Εν τω μεταξύ δεν κατεγράφη κατά το τελευταίο 24ωρο καμία άφιξη μεταναστών – προσφύγων στη Λέσβο. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή  από 07.00 της 03/02/2020 έως 07.00 της 04/02/2020 διεσώθησαν 48 πρόσφυγες – μετανάστες σε ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Σάμου ενώ αποβιβάστηκαν 23 πρόσφυγες – μετανάστες σε ένα περιστατικό στη Κω. Στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχει δοθεί εντολή λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο νησί για αυξημένη επιφυλακή και για αυτό το λόγο έχουν δημιουργηθεί τρεις ζώνες ελέγχου από την κεντρική πύλη μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου για να αποτραπεί  επιβίβαση προσφύγων – μεταναστών που δεν διαθέτουν εισιτήριο ενώ βρίσκονται και σε ετοιμότητα σε περίπτωση που πρόσφυγες – ,μετανάστες εισέλθουν στο χώρο του λιμένα και δημιουργηθεί ένταση αντίστοιχη με τη χθεσινή.

Πηγή: tanea.gr