Καθαρισμός πλατειών σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

203

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση καθαριότητας την Κυριακή.

Κυριακάτικη «γενική καθαριότητα» είχαν και  πάλι τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων  σε πλατεία Εξαρχείων και Κολωνακίου προχθές. Οι άνθρωποι της  Διεύθυνσης Καθαριότητας, χρησιμοποιώντας πέντε μεγάλα σάρωθρα και  πέντε πλυστικά μηχανήματα, καθάρισαν και έπλυναν τους  δρόμους των δύο πυκνοκατοικημένων περιοχών στην  καρδιά της Αθήνας. Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι, καθώς τις εργάσιμες μέρες  οι δρόμοι είναι επιβαρυμένοι κυκλοφοριακά, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση δράσεων τόσο μεγάλης έκτασης. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν προηγηθεί στην περιοχή της Κυψέλης στην 6η Δημοτική Κοινότητα και πριν από δύο εβδομάδες σε Μεταξουργείο, Βοτανικό, Πετράλωνα στην 3η Δημοτική Κοινότητα.

«Αυτή η εικόνα καθιερώνεται και συνοδεύει τις Κυριακές στην Αθήνα. Αυτό που αλλάζει στην πρωτεύουσα είναι η αντίληψη για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γίνεται πράξη, γίνεται αυτό που μπορούν να βιώσουν όλοι. Τις καθαρές γειτονιές, τον σεβασμό στην επιλογή τους να ζουν στην Αθήνα», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δημοτικά ιατρεία

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων επεκτείνει τη λειτουργία των πολυδύναμων δημοτικών ιατρείων της Αθήνας. Ηδη, λειτουργεί βάσει του νέου μοντέλου, το Δημοτικό Ιατρείο του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος στην οδό Χανίων στην Κυψέλη από τις 8 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ.

Σχεδιάζεται ακόμα η δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου στην 7η Δημοτική Κοινότητα (η μόνη η οποία, αν και πολυπληθέστατη, δεν διαθέτει) καθώς επίσης και η κτιριακή αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων του Νέου Κόσμου (2η Δημοτική Κοινότητα), και της οδού Σόλωνος (1η Δημοτική Κοινότητα) που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.

Πηγή: kathimerini.gr