Ένστολη διαμαρτυρία πυροσβεστών έξω από τη Βουλή

259

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 10:40

Ένστολη διαμαρτυρία πυροσβεστών έξω από τη Βουλή

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ένστολη διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα πυροσβέστες στη Βουλή, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ).

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να μην ψηφιστούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο λαιμητόμο για την πολιτική προστασία, την πυρασφάλεια της χώρας και τα εργασιακά μας δικαιώματα» σημειώνει η ΕΑΚΠ θυμίζοντας ότι στις 30 Γενάρη έγινε ανάλογη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Βουλή.

Η ουσία της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι «ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, με τσακισμένα δικαιώματα των πυροσβεστών» επισημαίνει η ΕΑΚΠ προσθέτοντας ότι με «με την ουσία και τον συνολικό προσανατολισμό όμως του νομοσχεδίου, συμφωνούν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων των μόνιμων, 5ετών και εποχικών πυροσβεστών».

Στο κάλεσμά της η ΕΑΚΠ τονίζει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κόντρα στην κυβέρνηση, στους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές, στα κόμματα που συμφωνούν με την ουσία του νομοσχεδίου και δεν προτείνουν την πραγματική αναβάθμιση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, με την απαιτούμενη κρατική χρηματοδότηση.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αντιστεκόμαστε στη νέα μεγάλη υποβάθμιση της υπηρεσίας μας, της προστασίας των συμπολιτών μας, των υποδομών της πατρίδας μας, του περιβάλλοντος.

Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς που τα παζαρεύουν και τα ξεπουλάνε».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 10:52

Πηγή: zougla.gr