Μαθήτρια στον Πύργο λιποθύμησε από την πείνα – Η τραγική επιστολή του άνεργου πατέρα

191

Mαθήτρια του Γυμνασίου επιστρέφοντας στο σπίτι της, στον Πύργο Ηλείας, λιποθύμησε στην μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Το παιδί, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν θύμα της οικονομικής κρίσης και λιποθύμησε λόγω αδυναμίας από την πείνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι άνεργοι γονείς της, είχαν δώσει τα ελάχιστα χρήματα που είχαν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο σπίτι να λείψουν τα βασικά και το κορίτσι να μείνει νηστικό.

Μετά το τέλος του σχολείου, δεν αντέξει και λύγισε στη μέση του δρόμου. Η αποκάλυψη της τραγικής οικογενειακής ιστορίας, έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, που τώρα προσπαθεί να προσφέρει βοήθεια.

Η επιστολή του πατέρα της μαθήτριας

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρεται σε σχετική επιστολή που έγραψαν οι γονείς του κοριτσιού, που η αξιοπρέπειά τους δεν του αφήνει να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, γιατί όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη από το κράτος.

Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που εχουν” καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα.

Πηγή: patrisnews.com