Australian Open: Παρέμεινε στο θρόνο του στη Μελβούρνη ο Νόβακ Τζόκοβιτς

247

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε 3-2 σετ τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό του Australian Open, διατήρησε τα σκήπτρα του και κατέκτησε το τρόπαιο για 8η φορά, ενώ από σήμερα Δευτέρα 3/2 επιστρέφει στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης ATP.

Τι και αν βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ από τον εξαιρετικό και πολύ φορμαρισμένο, Ντόμινικ Τιμ. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να απωλέσει τα σκήπτρα του στη Μελβούρνη και παρέμεινε στο θρόνο του Australian Open, κατακτώντας το τρόπαιο για 8η φορά στην ιστορία του. Παράλληλα, ο Nole έφτασε τα 17 Grand Slam στην τεράστια καριέρα του!

Dominic Tiem

Ο 32χρονος Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε του Αυστριακού με 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4 σε έναν τελικό που κράτησε 3 ώρες και 59 λεπτά. Ο Τζόκοβιτς έδωσε τα πάντα για να σηκώσει έναν ακόμη major τίτλο και τα κατάφερε, επιστρέφοντας από αύριο (3/2) στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και εκθρονίζοντας τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Επιπλέον, είναι ο πιο πετυχημένος παίκτης στην ιστορία του αυστραλιανού Grand Slam και κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο ρεκόρ του σε τελικούς και ημιτελικούς στη Μελβούρνη, όπου έχει 16 νίκες (16-0). Εν ολίγοις, όποτε φτάνει στην τετράδα, πάντα κατακτά το τρόπαιο!

Με τα 17 Grand Slam που έχει πλέον, μετράει τρία λιγότερα από τον Ρότζερ Φέντερερ και δυο από τον Ραφαέλ Ναδάλ. Επίσης έφτασε τους 78 τίτλους στην καριέρα του, έχοντας το πέμπτο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών. Το 2020 έχει μπει θαυμάσια για τον ίδιο, έχοντας 13 συνεχόμενες νίκες.

Στον αντίποδα, ο Τιμ πραγματοποίησε το καλύτερο Grand Slam της καριέρας του σε σκληρή επιφάνεια και για πρώτη φορά έπαιξε σε τελικό εκτός Roland Garros. Μετράει τρεις χαμένους τελικούς και αναζητά το πρώτο του μεγάλο τρόπαιο. Πάντως, ο 26χρονος Αυστριακός θα βρεθεί εκ νέου στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.