Australian Open : η Μελβούρνη απέκτησε νέα βασίλισσα

223

Η απίστευτη Σοφία Κένιν νίκησε στα τρία σετ την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό του Australian Open το Σάββατο 1/2 και κατέκτησε το πρώτο της Grand Slam!

Μόλις στα 21 της χρόνια, η Αμερικανίδα λύγισε την 26χρονη Ισπανίδα με 4-6, 6-2, 6-2 και τρέλανε με την εκπληκτική της εμφάνιση τη Rod Laver Arena!

Garbine Mougourouza

Kαι ο θρίαμβός της επιβεβαιώνει πόσο ανοιχτό είναι το γυναικείο tour, αφού στα τελευταία 12 Grand Slams είχαμε οκτώ νέες πρωταθλήτριες!

Η Κένιν, μάλιστα, με την εκπληκτική πορεία της μπαίνει για πρώτη φορά στο Top 10 και συγκεκριμένα ανεβαίνει στο Νο.7, αφήνοντας πίσω της τη θρυλική συμπατριώτισσά της Σερένα Γουίλιαμς!

H εκπληκτική Σόνια, όπως τη φωνάζουν στην οικογένειά της, δεν έχασε την αυτοπεποίθησή της όταν έμεινε πίσω στο σκορ και έκανε επίδειξη δύναμης στο δεύτερο σετ, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Το κλειδί του αγώνα, όμως, που θα αργήσουν πολύ να ξεχάσουν οι φίλοι του τένις, ήταν το πέμπτο γκέιμ του πέμπτου σετ.

Στο σημείο αυτό, η Μουγκουρούθα προηγήθηκε με 0-40 και ήταν να πάρει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Θα περίμενε κανείς ότι ένα κορίτσι 21 ετών θα λύγιζε στην πίεση, αλλά η Κένιν έκανε το απίστευτο: έσβησε τα τρία μπρέικ με τρεις από τους καλύτερους πόντους του αγώνα!

Με δύο backhands down the line και ένα forehand down the line έγραψε το 40-40 και στη συνέχεια με άσο και forehand winner κράτησε το σερβίς της!

Αμέσως μετά έκανε το μπρέικ επιστρέφοντας από το 40-15 (4-2) και αφού υπερασπίστηκε το σερβίς της (5-2), η Γκάρμπι πήρε τις μπάλες να σερβίρει για να μείνει στο ματς.

Υπέπεσε, όμως, σε τρία double faults, με αποτέλεσμα η Κένιν να κάνει τελικά το μπρέικ και να πανηγυρίσει μετά από προσπάθεια περίπου 2 ωρών τον μεγαλύτερο τίτλο της ζωής της!