Προσγειώθηκε στη Γαλλία το αεροσκάφος από τη Γουχάν με πολίτες 30 χωρών

187

Ενα αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 250 Γάλλοι και πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και το οποίο είχε απογειωθεί από τη Γουχάν της Κίνας προσγειώθηκε σε στρατιωτική βάση στη νότια Γαλλία.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός για την Προστασία των Παιδιών, Αντριεν Τακέ, περίπου 65 Γάλλοι πολίτες θα τεθούν σε καραντίνα είτε σε θέρετρο στην πόλη Καρί Λε Ρουέ στα νότια της χώρας ή σε κέντρο εκπαίδευσης πυροσβεστών κοντά στην Αιξ-αν-Προβάνς.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε πολίτες από 30 χώρες και πρόσθεσε ότι όλοι εκτός των Γάλλων θα επιστρέψουν στις χώρες τους.

Νωρίτερα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι μεταξύ των επιβατών βρισκόταν και ένας εκ των τριών Ελλήνων πολιτών που ήταν σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι.

Την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι κατεγράφη στις Φιλιππίνες ο πρώτος νεκρός εκτός Κίνας από τον κορωνοϊό, την ώρα που ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 304.

Πρόκειται για έναν Κινέζο από την πόλη Γουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.

Πρόκειται «για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται εκτός της Κίνας », δήλωσε στον Τύπο ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίγκε, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στις Φιλιππίνες. Κατά το υπουργείο Υγείας της χώρας, έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον άλλο ένα κρούσμα του 2019-nCoV στη χώρα, εκτός του θανόντος.

Πηγή: kathimerini.gr