Κικίλιας για κοροναϊό: Αν υπάρξει κρούσμα θα το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία

236

«Θα ήθελα να πω για μία ακόμη φορά, ότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Δημόσια Υγεία την εποχή αυτή, που είναι η εποχή του ιού της γρίπης, κατά κύριο λόγο, και μετά του κοροναϊού, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τη Λάρισα κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο κ. Κικίλιας σε δήλωσή του είπε, επίσης, ότι φέτος εμβολιάστηκαν για τον ιό της γρίπης 1 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι από πέρυσι, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό για να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας».

Αναφερόμενος στον κοροναϊο συνέστησε ψυχραιμία και σωστή οργάνωση, ενώ είπε ότι «είμαστε σε επαφή με την Πρεσβεία της Κίνας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και φυσικά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

«Αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό, μπορεί να υπάρξει μπορεί και να μην υπάρξει, ο ΕΟΔΥ, το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία αναφοράς και, κυρίως, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, επιστημοσύνη και επαγγελματισμό», τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή σύμβασης για 43 νέες κλίνες ΜΕΘ, από τον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «43 κλίνες και 38 που είχαμε συμφωνήσει με τις μικρές κλινικές, είναι πάνω από 80 επιπλέον κλίνες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας μετά από αυτό της Δημόσιας Υγείας, όπου προβλέπεται να γίνουν κλάδος οι νοσηλευτές, ενώ τόνισε πως και οι 1.500 ειδικευόμενοι νοσηλευτές, θα μπουν απ’ ευθείας στα νοσοκομεία να κάνουν την πρακτική τους, βοηθώντας τους γιατρούς και στηρίζοντας το σύστημα Υγείας.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός δήλωσε ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, επισημαίνοντας ότι πως «99% των περιστατικών τα οποία έρχονται από μια πολύ μεγάλη περιοχή στο εν λόγω νοσοκομείο, μένουν και αντιμετωπίζονται εκεί».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας μίλησε για περαιτέρω επενδύσεις στο νοσοκομείο σημειώνοντας ότι «αυτά που χρειάζεται το νοσοκομείο στο εργαστηριακό κομμάτι, στο κομμάτι των μηχανημάτων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του συστήματος υγείας, θα τα έχει, προκειμένου να εξυπηρετεί ακόμα καλύτερα τον κόσμο και να προσφέρει ακόμα καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Πηγή: Newsbeast