Οι γυναίκες της Ροζάβα διαμαρτύρονται για την έμφυλη βία

172

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα Προπύλαια για να συμμετέχει στη διαδήλωση που οργάνωσαν οι γυναίκες της Ροζάβα, για να διαμαρτυρηθούν κατά της έμφυλης βίας, μετά τη δολοφονία Κούρδισας από τον σύζυγό της στο Λαύριο.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια έως τη Βουλή, περνώντας από το Σύνταγμα.

Με κεντρικό σύνθημα «δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες», διαδηλωτές και διαδηλώτριες διαμαρτυρήθηκαν για την εντεινόμενη έμφυλη βία.

Το κάλεσμα

«Η Εβίν δέχτηκε 16 μαχαιριές από τον σύζυγο της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά τους την περασμένη Τετάρτη 29/01/2020 στο Λαύριο. Οι γυναίκες της Ροζάβα καλούν όλες τις γυναίκες και τις γυναικείες συλλογικότητες σε διαμαρτυρία για την εξάλειψη της εντεινόμενης έμφυλης βίας.

Αύριο Κυριακή 2 /02/2020 και ώρα στις 17:30 μμ κ στα Προπύλαια . Θα ακολουθήσει η πορεία προς το Σύνταγμα.

Η δολοφονία της Εβιν Αλί, όπως και κάθε γυναικοκτονία, δείχνει ότι το να είσαι γυναίκα εγκυμονεί κινδύνους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό!

Έχουμε χρέος λοιπόν να νικήσουμε την πατριαρχία, διότι ο αγώνας κατά της πατριαρχίας είναι βασική διεκδίκηση-ζητούμενο για μια άλλη κοινωνία.

Εm’ e bi ser bikevin! Θα νικήσουμε!

Επίσης θα καταθέσουμε αίτημα στο ελληνικό κοινοβούλιο, απαιτώντας τα 3 ανήλικα παιδιά της δολοφονημένης Εβίν να μεταφερθούν στην Ελβετία όπου βρίσκεται η αδερφή της δολοφονημένης Εβίν.

Ασφαλές περιβάλλον για την ψυχική υγεία των παιδιών αυτών, δεν είναι ούτε η αστυνομία , ούτε η πρόνοια. Είναι η αγκαλιά της θείας τους!

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν»

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: in.gr