Τελευταίο «αντίο» των Λέικερς στον Κόμπι Μπράιντ – Ρίγη συγκίνησης στο Staples Center

348

Καθώς ένας τσελίστας έπαιζε μία πένθιμη μελωδία στο κέντρο του Staples Center, της θρυλικής έδρας των Λέικερς, οι χιλιάδες οπαδοί της ομάδας του Λος Αντζελες ύψωσαν τα βλέμματά τους στις οθόνες, όπου ο Κόμπι Μπράιαντ μιλούσε για τη μεγάλη καριέρα του, αλλά και την ευτυχισμένη ζωή του ως σύζυγος και πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

Το βίντεο-αφιέρωμα αποτύπωσε τις κορυφαίες στιγμές της πορείας του στο NBA, και η αφήγηση γινόταν με δικά του λόγια. Το κοινό άρχισε να ζητωκραυγάζει όταν ακούστηκε η φωνή του μεγάλου απόντα.

Κάποιοι επευφήμησαν, άλλοι έκλαψαν, καθώς το βίντεο έπαιζε και ο τσελίστας Ben Hong έπαιζε το τραγούδι «Hallelujah». 

Η συναισθηματικά φορτισμένη τελετή διεξήχθη πριν τον αγώνα των Λέικερς απέναντι στυς Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, τον πρώτο από τότε που ο Μπράιαντ, η κόρη του Τζιάνα και επτά ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή ελικοπτέρου την Κυριακή στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, καθώς ταξίδευαν με προορισμό έναν αγώνα μπάσκετ για νέους. 

Η χήρα του Μπράιαντ, Βανέσα, ανήρτησε αργότερα στο Ίνσταγκραμ μία φωτογραφία από τις μόνες δύο άδειες καρέκλες στο στάδιο, που ήταν γεμάτες τριαντάφυλλα και καλυμμένες με τη φανέλα του Μπράιαντ, με τον αριθμό 24, και της κόρης του, με τον αριθμό 2.

«Δεν υπάρχει το #24 χωρίς το #2», έγραψε δίπλα από τη φωτογραφία.

Μετά το τέλος του βίντεο, η ομάδα τήρησε 24,2 δευτερόλεπτα σιγής.

Η ομιλία του ΛεΜπρόν Τζέιμς

O μεγάλος σταρ των Λέικερς, ΛεΜπρόν Τζέιμς, πήρε το μικρόφωνο, διαβάζοντας τα ονόματα των εννέα θυμάτων της συντριβής και ανέφερε ότι είχε προετοιμάσει κάποια λόγια για τον Μπράιαντ. Υστερα, όμως, αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο να μιλήσει «κατευθείαν από την καρδιά».

«Αυτή εδώ είναι μία γιορτή για το αίμα, τον ιδρώτα, τα δάκρυα, το ταλαιπωρημένο σώμα, την επιμονή, τις ατελείωτες ώρες, όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για την αποφασιστικότητα [του Μπράιαντ] να γίνει όσο σπουδαίος μπορούσε να γίνει.»

Ανέφερε, επίσης, ότι η τελετή γινόταν για να γιορτάσουν την καριέρα ενός «παιδιού» που έφθασε στο Λος Άντζελες, αποσύρθηκε από την ενεργό του δράση στα 38 και έγινε «ο καλύτερος πατέρας που έχουμε δει».

Οι αφιερώσεις των θαυμαστών

Πριν την έναρξη της τελετής και του αγώνα, εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο. Πολλοί σταμάτησαν για να γράψουν αφιερώσεις πάνω σε μεγάλους άσπρους πίνακες προς τιμήν του πέντε φορές πρωταθλητή του NBA. Λίγες μέρες πριν, υπήρχαν μόλις τρεις πίνακες, τώρα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα. Αλλοι στάθηκαν για να αφήσουν ενθύμια στο μεγάλο μνημείο προς τιμήν των εννέα θυμάτων της συντριβής του ελικοπτέρου.

Οι Λέικερς ανήρτησαν τη φωτογραφία από το σχέδιο προς τιμήν του Μπράιαντ – έναν κύκλο με τα αρχικά «KB» μέσα του – που κοσμεί το παρκέ του Staples Center. «Το σπίτι που έχτισε ο Κόμπι», ήταν η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία στο Twitter. 

Πηγή: kathimerini.gr