Υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ ο Απόστολος Τζιτζικώστας

286

Υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδείχθηκε σήμερα ομόφωνα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκλογές, άλλωστε, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες, στις 12 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “αποτελεί τιμή για εμένα η ομόφωνη ανάδειξή μου ως υποψήφιου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από Περιφερειάρχες και Δημάρχους όλων των χωρών-μελών της ΕΕ, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Αποτελεί επιπλέον και σημαντική εθνική στιγμή και συνιστά σημαντική επιτυχία για την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα μας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία”.

Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε όλη την Ευρώπη πρέπει να έχουν σημαντικό και κρίσιμο ρόλο και σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι κ. Τζιτζικώστας είναι ο πρώτος Έλληνας που διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο συλλογικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο, αποτελούμενη συνολικά από 320 μέλη, Περιφερειάρχες και Δημάρχους όλων των χωρών – μελών της ΕΕ. Είναι επίσημο θεσμικό όργανο της ΕΕ που γνωμοδοτεί και συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ