Κοροναϊός: Κινεζικές εταιρείες αναζητούν σε όλον τον κόσμο χειρουργικές μάσκες κατά της επιδημίας

445

Το ολοένα και διογκούμενο έλλειμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κίνα, σε μάσκες, προστατευτικές στολές και ιατρικό υλικό για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, προσπαθούν να καλύψουν οι εταιρείες της χώρας με μεγάλη επιχειρηματική πρόσβαση στο εξωτερικό. Όπως αναφέρει η Fosun, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους της Κίνας, εξασφάλισε ήδη, μέσω του διεθνούς δικτύου εταιρειών και συνεργατών της, περισσότερες από 600.000 ιατρικές μάσκες και προστατευτικές στολές από διάφορες χώρες όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία, η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Πορτογαλία κ.ά.

Επισημαίνεται ότι αντίστοιχη κινητοποίηση για αγορά ιατρικού υλικού ξεκίνησε από τη Fosun και στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος του ομίλου στη χώρα μας, Βαγγέλης Τσόγκας, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή εστιάζεται σε ιατρικές μάσκες, προστατευτικές φόρμες και ιατρικά γυαλιά, ενώ η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται». Αναφορικά με τις ποσότητες που απαιτούνται, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανέναν ταβάνι, χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες».

Το πρώτο ιατρικό υλικό που έφθασε χθες αεροπορικώς στο αεροδρόμιο της Σαγκάης από τη Φρανκφούρτη, παραδόθηκε ως δωρεά στις αρμόδιες κινεζικές αρχές και προωθήθηκε στην επαρχία του Ουχάν, όπου και ξεκίνησε η επιδημία, όπως γίνεται γνωστό από την εταιρεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fosun, ο όμιλος διασφαλίζει ότι τα σχετικά υλικά φθάνουν στη χώρα αεροπορικώς και το συντομότερο δυνατό και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συνεργασία με τον κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών και τις κατά τόπου πρεσβείες.

Ο πρόεδρος της Fosun International, Guo Guangchang, ο οποίος έχει ζητήσει συνεχή επιφυλακή από όλα τα στελέχη του ομίλου, των θυγατρικών και τους εξωτερικούς συνεργάτες, τόνισε ότι «χρειάστηκαν λιγότερες από τέσσερις ημέρες από την έναρξη του παγκόσμιου σχεδιασμού για την προμήθεια ιατρικών υλικών για την άφιξη της πρώτης παρτίδας στην Κίνα. Είναι μια πρώτη επιτυχία που αντικατοπτρίζει και αξιοποιεί το πνεύμα ότι η ανθρωπότητα αποτελεί στην ουσία μια κοινή κοινότητα. Ενισχύει επίσης την εμπιστοσύνη μας στην επίτευξη του στόχου. Η Fosun θα αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα του παγκόσμιο δικτύου της, θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια για να στηρίξει την προσπάθεια στις περιοχές που υφίσταται επιδημία και θα συμβάλει στην έγκαιρο περιορισμό της».

Πηγή: Newsbeast