Η 23ΧΡΟΝΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΨΥΧΗΣ

214

Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Το ημερολόγιο έγραφε 20 Ιανουαρίου του 2020 όταν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, η 23χρονη Στέλλα αναγκάστηκε να «ζήσει», για μια ακόμη φορά, τον εφιάλτη που είχε βιώσει πέρυσι, όταν βρέθηκε στα χέρια 37χρονου αγνώστου που αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Βόλου, με την οποία επιβλήθηκε στον δράστη ποινή κάθειρξης 9,5 ετών, έκανε τον γύρο της Ελλάδας και αναδημοσιεύτηκε σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα ενημέρωσης.

Η Στέλλα θέλοντας  να στείλει το δικό της μήνυμα, μίλησε στη LarissaPress, εξιστορώντας τον εφιάλτη που έζησε εκείνη τη ημέρα, τονίζοντας όμως παράλληλα πως όλες οι κοπέλες που δέχονται τέτοιου είδους επίθεση, θα πρέπει να καταγγέλλουν τα περιστατικά, χωρίς φόβο, στην Ελληνική Αστυνομία.

«Πάλεψα μαζί του ουρλιάζοντας. Με χτυπούσε στο κεφάλι για να με βιάσει. Αντιστάθηκα και τον χτυπούσα με τα κλειδιά στο πρόσωπο του. Τον έστειλα στο νοσοκομείο για να γλιτώσω από τα χέρια του», λέει η Στέλλα, φέρνοντας στο μυαλό της εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.

«Με άρπαξε από τα μαλλιά και με χτυπούσε στον τοίχο. Άρχισα να καλώ σε βοήθεια, ενώ εκείνος συνέχιζε να με χτυπά. Πάλευα για να ξεφύγω από τα χέρια του σχεδόν δέκα λεπτά. Με έριξε κάτω και με χτυπούσε με κλωτσιές στο κεφάλι. Είχε λύσει τη ζώνη και το παντελόνι του, όταν οι ένοικοι από τον 1ο όροφο έτρεξαν να με βοηθήσουν. Τότε μόνο με άφησε και τράπηκε σε φυγή. Πήγα και κατήγγειλα το περιστατικό στην Αστυνομία, και αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν στο νοσοκομείο, όπου είχε πάει για να δεχθεί περιποίηση των τραυμάτων του», εξιστορεί η Στέλλα, η οποία σήμερα ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Ο Λαρισαίος δικηγόρος της 23χρονης Στέλλας Κωνσταντίνος Ζαφειρούλης, αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου του Βόλου, με την οποία ο επίδοξος βιαστής οδηγήθηκε στη φυλακή δήλωσε στη LarissaPress:

Η γενετήσια ελευθερία είναι ένα από τα σημαντικότερα έννομα αγαθά το οποίο τυγχάνει προστασίας στον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Κάθε ενέργεια ή προσπάθεια ,  δια του εξαναγκασμού κάμψεως της βουλήσεως της γενετήσιας αυτοδιάθεσης , εκτός από ηθικά αποδοκιμαστέα , αποτελεί πράξη έχουσα βαριά ποινική απαξία .

Η εντολέας μου υπήρξε θύμα μίας τέτοιας ειδεχθούς πράξεως . Δέχθηκε βάναυση επίθεση από τον κατηγορούμενο. Δέχθηκε αλλεπάλληλα βίαια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι  από αυτόν  καθώς επιχειρούσε να τη βιάσει . Ευτυχώς η φρικαλέα πράξη του βιασμού δεν ολοκληρώθηκε λόγω της σθεναρούς αντίδρασης της 23χρονης πελάτισσάς μου. Επιπροσθέτως η νεαρή κοπέλα , με γενναιότητα και ψυχραιμία αμέσως κατήγγειλε το συμβάν στα οικεία αστυνομικά όργανα και με τρόπο αυτό κατέστη δυνατή η άμεση σύλληψη του δράστη.

Στο σημείο αυτό τονίζω , απευθυνόμενος σε όλα τα θύματα τέτοιων εγκληματικών πράξεων, ότι θα πρέπει να ενεργήσουν ακριβώς με τον τρόπο που ενήργησε η πελάτισσα μου. Άνευ ενδοιασμών άμεση καταγγελία του γεγονότος στις αρμόδιες αρχές . Με τον τρόπο μόνο αυτό μπορεί να επιτευχθεί  αφενός μεν η απονομή δικαιοσύνης αφετέρου δε η προστασία όλων μας από την τέλεση μελλοντικών, ίδιου ή παρόμοιου περιεχομένου, πράξεων.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής με τη μνημειώδη απόφαση της 20ης Ιανουαρίου 2020 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου  , δυνάμει της  επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή καθείρξεως 9 έτη και 6 μήνες για τις πράξεις της απόπειρας βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.  Η απόφαση αυτή αποδίδει τα του καίσαρως τω καίσαρι. Η απόφαση αυτή διαλαμβάνει ορθή και δίκαιη κρίση απονέμει δε πραγματικά δικαιοσύνη . Τόσο η εντολέας μου όσο και εγώ προσωπικά  ευχαριστούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία επιτέλεσε το έργο της με τρόπο εξαιρετικό επί τω τέλει της πλήρους δικαιώσεώς μας.

larissapress.gr