Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών – Απονομή Επαίνων στους Διακριθέντες Μαθητές

331

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνδιοργάνωση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης και παρέθεσαν μικρή δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Ν. Κραγιόπουλος πλαισιωμένος από σημαίες της Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε. Πιερίας.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών  μαθητές, γονείς και κηδεμόνες παραβρέθηκαν  στην προγραμματισμένη εκδήλωση βράβευσης των Πρωτευσάντων μαθητών της Δ.Δ.Ε. Πιερίας στα «Γράμματα» στις «Τέχνες» και στον «Αθλητισμό» , στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  «ΕΚΑΒΗ» που οργάνωσε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο βυζαντινός χορός  Ιεροψαλτών «ο ‘Οσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»  με βυζαντινούς ύμνους. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον πατέρα Κωνσταντίνο Κοσμά  εκπαιδευτικό του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης. Χαιρετισμό απηύθυναν  ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Παύλος Ντούρος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου και  ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Δρ. Ι. Καζταρίδης.

Την κατάμεστη αίθουσα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, η Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Π.Ε. Πιερίας κ. Αμανατίδου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αγγέλη, ο Συντονιστής Αειφορίας κ. Χαρίσης,  η εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Χιονίδη, ο κ. Χ. Αντωνίου- Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας, καθώς  και Διευθυντές, Διευθύντριες, Αιρετοί του κλάδου μας, εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας και πλήθος κόσμου.

Στη φετινή εκδήλωση προσφέρθηκαν και βιβλία Δικηγόρου και Επιμελητή Ανηλίκων κ. Δημητρίου Δημηνά  με τίτλο: «Αμαρτίες Γονέων…και τέκνων», από το «Ίδρυμα Πασχάλη» για κάθε βιβλιοθήκη των σχολικών μονάδων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν 500 έπαινοι στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει την Πιερία μέσα στις υψηλότερες θέσεις, πρωτευσάντων μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία.  Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική προσφορά τους. Ευχή όλων , η κοινωνική προσφορά, ο αλτρουισμός και η υπέροχη διδασκαλία που διέκρινε τους Τρεις Ιεράρχες να είναι πρότυπο παράδειγμα για όλους μας.