Τζιτζικώστας : «Η Ελλάδα από ‘επενδυτική έρημος’ μετατρέπεται σε νέα ‘γη της επαγγελίας’ μέσω των επενδύσεων»

213

Στον κομβικό ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας και συνολικά των Περιφερειών στην ανάπτυξη των υποδομών και των δημοσίων επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο Παρίσι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το 87% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατευθύνεται σε έργα υποδομών, ενώ το 30% των δημοσίων δαπανών και το 60% των δημοσίων επενδύσεων πραγματοποιούνται από τις Περιφέρειες στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε, δε, ότι από τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα μετά από μια πολυετή κρίση. «Και σήμερα, μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε μπροστά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση πατώντας σταθερά στα πόδια μας. Η Ελλάδα από ‘επενδυτική έρημος’ μετατρέπεται σε νέα ‘γη της επαγγελίας’. Σε ολόκληρη τη χώρα, σειρά από μεγάλα ή και πολύ μεγάλα επενδυτικά projects, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειών, είτε ξεκίνησαν, είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ