Συνέλαβαν τον δραπέτη «Τοξοβόλο» και δύο γυναίκες – Βρέθηκε οπλισμός

224

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε τη νύχτα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατά την οποία έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε γίνει γνωστός ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο

Μαζί με τον «τοξόβολο» συνελήφθησαν δύο γυναίκες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια στο οποίο εντοπίστηκαν βρέθηκε και οπλισμός.

Να σημειωθεί ότι μια εκ των δύο γυναικών είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος»

Ο νεαρός, που καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές. Και άλλες τόσες έχει αφεθεί ελεύθερος.

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2011, μετά τα επεισόδια με το τόξο και τα βέλη στο Σύνταγμα συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Μιχαηλίδης ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Τίρυνθας από όπου είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο, δεν επέστρεψε και αναζητούνταν. Είχε κατηγορηθεί  για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε ως χόμπι την σκοποβολή και την τοξοβολία και έχει πει ότι κάνει συμβολικά ότι χτυπάει με το τόξο του, Ο πατέρας του είναι γνωστός μαέστρος. Εγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο Τοξοβόλος του Συντάγματος, όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος και επιχείρησε να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ. Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο.

Πηγή: tanea.gr