Προχωρά η αναβάθμιση των μαρίνων της χώρας

191

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το υπουργείο Τουρισμού την ανάπτυξη και αναβάθμιση των μαρινών της χώρας. Στην παρέμβαση του ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, σε εκδήλωση της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, επεσήμανε πως μετά την αναβάθμιση της μαρίνας Χίου, προχωράει ο εκσυγχρονισμός και σε άλλες μαρίνες, όπως στον Άλιμο και την ίδια στιγμή το υπουργείο στοχεύει να ξεπεραστούν τα εμπόδια και σε άλλες μαρίνες, όπως στο Αργοστόλι.

Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι πολύ σημαντικός, γιατί συνάδει με τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Τουρισμού, ανάφερε ο υπουργός και ταυτόχρονα εστίασε στο yachting, το cruising και τις μαρίνες, ως τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του.

Το υπουργείο Τουρισμού, από την πρώτη στιγμή, όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, στοχεύει σε έναν ποιοτικότερο τουρισμό, όπως είναι και ο θαλάσσιος αλλά και να επικεντρωθεί σε αυξημένα έσοδα, κάτι που επίσης προσφέρει ο θαλάσσιος τουρισμός.

Μάλιστα προσδοκά σε έναν τουρισμό φιλικό προς το περιβάλλον και ο θαλάσσιος τουρισμός ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε αυτό βοηθάει και η εξέλιξη της τεχνολογίας.”Η χώρα μας είναι μια χώρα μπλε, της θάλασσας και του νερού και θέλουμε να την κρατήσουμε καθαρή”, είπε ο υπουργός.

Αναλύοντας το σκέλος της διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός αυτός είναι συνυφασμένος με το καλοκαίρι, υπάρχουν οι δυνατότητες αξιοποίησής του και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και εξήγησε: Για παράδειγμα αν κάποιος έχει το σκάφος του δεμένο σε μια μαρίνα, αυτό θα δημιουργήσει και μεγαλύτερο “δέσιμο” με τον τόπο το συγκεκριμένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr