Time-lapse βίντεο από τις εργασίες ανέγερσης του δεύτερου νοσοκομείου για τον κορωνοϊό

263

Εργάτες στην κινεζική πόλη Γουχάν, εργάζονται για την οικοδόμηση του δεύτερου νοσοκομείου για τον κορωνοϊό, καθώς η χώρα εντείνει τις προσπάθειές της για να περιορίσει την εξάπλωσή του, αφού ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 132.

Ένα βίντεο από drone σε γρήγορη ταχύτητα (time-lapse) δείχνει την πρόοδο των κατασκευών του νοσοκομείου Leishenshan, το οποίο είναι μία από τις τέσσερις εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί σε εθνικό επίπεδο και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του σε μία εβδομάδα.

Τα πλάνα από drone ήρθαν στη δημοσιότητα αφότου το πρώτο νοσοκομείο για τον κορωνοϊό στην Κίνα ξεκίνησε να θεραπεύει ασθενείς στην Huanggang, ύστερα από μόλις δύο μέρες κατασκευών.
Το Πεκίνο έχει στείλει ιατρικό προσωπικό άνω των 6.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών γιατρών, στην επαρχεία Χουμπέι για να βοηθήσουν στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιού, ο οποίος έχει μολύνει πάνω από 6.160 ανθρώπους παγκοσμίως και έχει εξαπλωθεί σε 18 ακόμα χώρες και περιοχές.

Το 50λεπτο κλιπ των κατασκευών κοινοποιήθηκε σήμερα από το People’s Daily Online στο Weibo, ένα κινεζικό site αντίστοιχο του Twitter. Το ιατρικό κέντρο βρίσκεται στη συνοικία Jiangxia, μία προαστιακή περιοχή νότια της Γουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός τον περασμένο μήνα.

Οι εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν περίπου 60.000 τετραγωνικά μέτρα, που θα περιλαμβάνουν 51.000 τετραγωνικά μέτρα  μονάδων καραντίνας και 9.000 τετραγωνικά μέτρα υπνοθαλάμων, οι οποίοι θα φιλοξενούν γύρω στους 2.000 ιατρικούς εργαζόμενους, δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ένας εκπρόσωπος κινεζικής εταιρείας κατασκευών.

Το νοσοκομείο προοριζόταν αρχικά να έχει 1.300 κρεβάτια αλλά η κυβέρνηση της Γουχάν αποφάσισε να βάλει άλλα 300 κρεβάτια μετά από την επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού τις τελευταίες μέρες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν επισήμως την Κυριακή και ήδη από σήμερα το απόγευμα, έχει ολοκληρωθεί το ένα τρίτο των έργων..
Το πρώτο νοσοκομείο, το οποίο ονομάζεται Huoshenshan ή Fire God Mountain Hospital βρίσκεται στη συνοικία Caidian στα δυτικά προάστια της Γουχάν.

Πηγή: kathimerini.gr