Συνάντηση Γ. Ζαββού με τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου

199

Την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών το κέντρο των αγορών κεφαλαίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε χθες ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Την πρόσκληση απηύθυναν στον Υφυπουργό Οικονομικών ο Προέδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιώργος Χατζηνικολάου και ο Διευθύνων  Σύμβουλος κ. Σωκράτςη Λαζαρίδης. Ο κ. Ζαββός αντάλλαξε απόψεις με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου για τα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου. 

Στη συζήτηση κυριάρχησαν ιδιαίτερα τα θέματα της θεσμικής θωράκισης της Κεφαλαιαγοράς, των μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά εν όψει των εξελίξεων στην ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και της ανάγκης δημιουργίας νέων πράσινων επενδυτικών προϊόντων που θα χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Ο κ. Ζαββός τόνισε την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου, προκειμένου το ελληνικό Χρηματιστήριο να καταστεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το κέντρο των αγορών κεφαλαίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ν. Μαλλιάρα
 

Πηγή: capital.gr