Ο Κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Θ. Ζαγοράκη – Δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ

257

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη.

Η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή Ζαγοράκη έρχεται στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του ευρωβουλευτή, μέσω της οποίας ανέφερε ότι εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, “δεν μπορεί να συνευρίσκεται στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Η συγκεκριμένη αναφορά αποτέλεσε …κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.

“Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο, ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά δε θα επιτρέψει ένα τέτοιο θέμα να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις με θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Ζαγοράκης”, επεσήμανε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που διεμήνυσε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη που θα προβλέπει ότι δε θα επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, όπως ο υποβιβασμός, σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η επιτροπή. “Παρεμβαίνουμε στο νομοθετικό πλαίσιο κάνοντας ξεκάθαρους τους κανόνες”, είπε.

Η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο, ουσιαστικά, διασφαλίζει ότι δε θα υποβιβαστεί η ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ποινή αφαίρεσης βαθμών

Ακολούθησε η κατάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης της τροπολογίας που αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο και μετατρέπει τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών.

Η νομοθετική διάταξη κατατέθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο σχέδιο νόμου για τα επιδόματα. Περιλαμβάνει την ποινή αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμών, στον απόηχο των ανακοινώσεων του κ. Πέτσα, σύμφωνα με τις οποίες δε θα επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις σε ομάδες για θέματα, όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.