Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Πράσινο Σημείο» στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού

239

Την υλοποίηση πέντε «Πράσινων Σημείων» σε ισάριθμους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ευρωπαϊκούς πόρους, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα πέντε «Πράσινα Σημεία» θα δημιουργηθούν στους Δήμους Βέροιας, Έδεσσας, Νέας Ζίχνης, Πέλλας και Πύδνας – Κολινδρού.

Τα «Πράσινα Σημεία» έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εισαγωγή σύγχρονων ορθών πρακτικών στην καθημερινή συμπεριφορά των πολιτών και των φορέων, σε σχέση με τα σκουπίδια. Με τα «Πράσινα Σημεία» η Περιφέρεια προωθεί στην Κεντρική Μακεδονία την πρόληψη στην παραγωγή αποβλήτων, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, την εκτροπή των αποβλήτων και την αποσυμφόρηση των ΧΥΤΑ, την ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων, τη χωριστή συλλογή χαρτιού, μετάλλου, πλαστικού και γυαλιού και την ανάπτυξη νέων προτύπων κοινωνικής συμπεριφοράς αναφορικά με τις μεθόδους αξιοποίησης των απορριμμάτων (επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση).

Ανά Δήμο τα στοιχεία των «Πράσινων Σημείων» που θα δημιουργηθούν είναι:

Δήμος Πύδνας – Κολινδρού (Πιερία): Για το «Πράσινο Σημείο» του Δήμου προβλέφθηκε η διαμόρφωση του χώρου του οικοπέδου, που θα το φιλοξενήσει, ώστε όλο το συγκρότημα να λειτουργήσει με οργανωμένο τρόπο και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η άνεση των εργαζομένων και των επισκεπτών. Το «Πράσινο Σημείο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και με όλες τις αναγκαίες υποδομές. Στόχος είναι η διαχείριση 208,5 τόνων απορριμμάτων ετησίως.